fcb.portal.reset.password
La plantilla del Femení A, amb el títol de Lliga

El Femení A va guanyar la tercera Lliga consecutiva / FOTO: Arxiu FCB

Després d’inaugurar-se oficialment un espai al Museu del FC Barcelona dedicat al futbol femení, les noies de Xavi Llorens tenen el repte de guanyar la quarta Copa de la Reina de l’Entitat, la primera de les quals es va aconseguir l’any 1994. Allò va ser tot un èxit per al futbol femení blaugrana, ja que era el primer títol de renom que es guanyava, però ara l’equip passa per uns anys de bonança. El Femení A, comandat per Xavi Llorens, ha guanyat tres Lligues i dues Copes de la Reina en els últims quatre anys, per la qual cosa ha passat a dominar el panorama del futbol femení espanyol.

El doblet com a objectiu

Aquesta temporada, el Femení A blaugrana ja va guanyar la Lliga amb 79 punts, amb 10 d’avantatge sobre l’Athletic Club, que precisament serà el rival a la final de Copa que es disputarà dissabte (20.45 h) a Ceuta. Els números a la Lliga són espectaculars: 25 victòries, quatre empats i tan sols una derrota en els 30 partits jugats, amb un balanç de 82 gols a favor i només 11 en contra.

Tot això sorprendria si no fos perquè aquest equip ha guanyat les últimes tres Lligues (2011/12, 2012/13 i 2013/14), a més de dues Copes de la Reina (2010/11 i 2012/13). L’any passat ja es va aconseguir el doblet en la primera temporada que l’equip disputava la UEFA Women’s Champions League. Aquest any, el Femení A blaugrana s’ha superat un altre cop i ha arribat fins als quarts de final, quan va caure eliminat per un Wolfsburg que es va acabar proclamant campió per segona edició consecutiva. Així doncs, el doblet torna a ser l’objectiu d’un equip que està fent història.

Tornar a dalt