Aitana, premi a la Millor Jugadora d’Europa de la UEFA

Aitana, premi a la Millor Jugadora d’Europa de la UEFA

La migcampista del Barça Femení es fa amb aquest títol individual, que se suma als triomfs col·lectius de la temporada i a la seva designació com a MVP de la Copa d’Europa i del Mundial guanyat amb la selecció espanyola

El FC Barcelona Femení segueix assolint èxits a Europa. I aquest cop ho fa de la mà d’Aitana Bonmatí que, després d’un any ple d'èxits tant amb el Barça com amb la selecció espanyola, ha estat escollida ‘Millor Jugadora d'Europa’ per la UEFA.

Un nou èxit per a la migcampista catalana després de fer-se amb els títols de Lliga, la Supercopa d’Espanya i la UEFA Womens Champions League amb el Barça i d’haver-se proclamat campiona del Món amb Espanya, a més de ser designada com a MVP de les dues darreres competicions.

Un guardó que s’ha donat a conèixer al Fòrum Grimaldi de Mònaco durant el sorteig de fase de grups de la Champions i que ha comptat amb la presencia institucional del directiu responsable del futbol formatiu, Joan Soler.

A més d’Aitana, les altres candidates a recollir aquest premi eren la companya de selecció de la ribetenca i autora del gol de la final del Mundial, Olga Carmona, i la davantera del Chelsea i de la selecció australiana Sam Kerr.

Dins del top 10 de millors jugadores també hi ha més blaugranes. Són Salma Paralluelo (5), Keira Walsh (7) i Caroline Graham Hansen (8). Per una altra banda, l’entrenador del Barça Jonatan Giráldez també ha estat candidat a millor entrenador, juntament amb Jorge Vilda (seleccionador espanyol) i Sarina Wiegman (seleccionadora d'Inglaterra). Finalment, l’anglesa ha estat la guanyadora del premi a ‘Millor Entrenadora d’Europa’ de la UEFA.

"Un premi que mai oblidaré"

La migcampista blaugrana ha recollit el premi davant tot l'auditori i ha fet un discurs emotiu on ha agraït a tots els companys i companyes que l'han ajudada.

"És un orgull ser aquí després de tots els èxits que hem aconseguit. Un premi que mai no oblidaré. Sense les meves companyes no hi seria. Tinc la sort de jugar amb gent meravellosa". A més, ha afegit: "Sóc molt ambiciosa, sempre en vull més. Tinc la sort de jugar a un Club espectacular amb les millors jugadores del món, sóc una privilegiada".

I tampoc no ha volgut deixar passar l'oportunitat de donar suport a Jenni Hermoso i a totes les dones que lluiten pels seus drets: "Venim de guanyar el Mundial, però no se n'està parlant gaire. M'agradaria recordar: com a societat, no hem de permetre l'abús de poder en una relació de poder, així com faltes de respecte. Des de la meva companya Jenni, a totes les dones que pateixen el mateix, estem amb vosaltres".

La temporada rodona d'Aitana

Als 25 anys, Aitana Bonmatí s'ha convertit en una de les referents del futbol mundial i en una peça clau al mig del camp del Barça i també de la selecció espanyola. Formada al Barça des dels 13 anys, la jugadora s’ha fet amb el domini del joc culer gràcies a la seva visió de joc, la seva qualitat amb la pilota i la seva gran presa de decisions.

Aquesta temporada, Aitana va agafar el timó de l’equip i va respondre amb escreix, a més d'exercir un paper més ofensiu. En competició europea, la migcampista va acabar amb cinc gols i vuit assistències i es va emportar el premi d’MVP de la Champions.

_MGA2182

Amb Espanya ha tancat una temporada rodona. No només s'ha proclamat campiona del Món, sinó que també ha estat guardonada amb la Pilota d'Or del Mundial, després de liderar el seu equip i de marcar dos gols i fer tres assistències. Tots aquests èxits han fet mereixedora a la jugadora de Sant Pere de Ribes d’aquest guardó individual i s’ha convertit en la segona jugadora blaugrana que l’aconsegueix.

Premi amb historial blaugrana

Aitana passa a formar part d'un selecte grup de jugadores que han estat guardonades amb aquest trofeu. Però no és la primera futbolista del Barça que l’aconsegueix, ja que les dues edicions anteriors també van tenir una protagonista culer: Alexia Putellas. L'actual capitana del Barça va ser nomenada com a millor jugadora d'Europa la temporada 2021/22 i la 2020/21, en una edició que es va tenyir de blaugrana perquè Jennifer Hermoso i Lieke Martens van completar el podi.

A més, a la temporada 2018/19, abans de formar part del Barça, Lucy Bronze va ser guardonada amb aquest mateix premi quan militava a les files de l'Olympique de Lió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut