Les millors jugades de la fase de grups de la Champions

Nielsen, Richardson, Pol Valera o Dika Mem han construït una selecció d'aturades i gols que han deixat marca en la màxima competició europea

Temps per a les crispetes. Amb el FC Barcelona ja classificat per als quarts de finals de l'EHF Champions League 2023/24 és moment de repassar algunes de les millors jugades de la fase de grups. Noms com els de Nielsen, Melvyn Richardson, Gonzalo Pérez de Vargas, Dika Mem o Pol Valera apareixen en aquest llistat ple de quirats. Agafa butaca 👇

Dika Mem, volador

Contra el Montpeller, el capità del FC Barcelona va formar part de les altures del Palau Blaugrana. El francès va signar una jugada plena de quirats en el darrer partit de la fase de grups de la Champions. Salt i canonada al minut 8 de partit per deixar una onomatopeia d'admiració en el públic blaugrana i un somriure en el seu rostre.

Gonzalo, reacció felina

L'barcelonista també va aixecar el públic del seient del Palau Blaugrana amb una doble aturada només a l'abast dels escollits. Corria el minut 21 de joc contra el Porto, quan Gonzalo Pérez de Vargas va posar el cadenat a la porteria barcelonista gràcies a les seves extremitats felines. Dues aturades que van desesperar l'atac portuguès, que ja cantava el gol.

Nielsen, quina parada escollir de les 20?

El triomf culer contra el GOG (23-30) va tenir un sensacional protagonista protegint la porteria. Emil Nielsen va agegantar la seva figura amb 20 aturades al parquet danès. Una actuació esplèndida per acostar els barcelonistes als quarts de final del torneig del Vell Continent quan faltaven tres jornades per a la conclusió de la fase de grups.

Aleix, recuperació amb tombarella

Sempre en els highlights apareixen gols o aturades estratosfèriques, però en el partit a la pista del GOG es va colar una estètica recuperació d'Aleix Gómez. Al minut 33, l'extrem català va tallar un contracop danès amb un vol i un aterratge en forma de tombarella per apoderar-se de la pilota. Una jugada defensiva que val la pena recordar i estar present en aquest llistat.

Richardson, un llançament de 100

El Celje va sentir la força del Palau Blaugrana i la potència del braç de Melvyn Richardson. El francès va superar la barrera dels 100 gols a la Champions com a culer. Al minut 35, un poderós llançament des de la línia discontínua li va permetre batre la porteria de l’eslovè Ran Zaponsek i arribar als 100. Una xifra que ja ha superat.

El peu i la mà de Gonzalo i el canó de Mem a Veszprém

El Barça es va imposar per 30-31 a la pista del Telekom Veszprém en uns instants darrers instants plens de tensió. Després que el marcador actués com un acordió amb les distàncies entre magiars i catalans, Gonzalo Pérez de Vargas i Dika Mem van contribuir a amarrar el triomf a l'ocàs en una pista d'alts decibels. El porter amb dues intervencions salvadores, primer estenent el peu a la perfecció i després amb una mà dura, i el lateral amb una jugada plena de força i potència.

Carlsbogard o com trencar una defensa

En l'última alegria europea del 2023 al Palau Blaugrana, el nom d'Oriol Zarzuela va copsar focus. El jove extrem de Cardedeu es va estrenar a la Champions i ho va fer amb quatre dianes. La segona d'elles, al minut 42, la va firmar després d'una assistència majestuosa de Carlsbogard, que va trobar els forats a la muralla del Celje.

El fly de Pol Valera

Una estrena redona. Els de Carlos Ortega van iniciar el camí a la fase de grups amb un triomf contra el Magdeburg (32-20). Una victòria coral i contundent que ens va deixar una connexió entre Mem i Pol Valera per penjar en la paret. Era el minut 20, i el capità barcelonista va trobar el vol sense motor del 6. Una jugada magistral, com totes les que hem repassat un cop acabada la fase de grups de l'EHF Champions League.