Barça - Montpellier: Segona derrota europea al Palau (34-37)

El Barça tanca la fase de grups caient contra el conjunt francès i avança a quarts de final de la Champions com a segon del Grup B

No ha pogut ser. El Barça no ha pogut concretar el primer lloc del Grup B de la Champions en caure al Palau Blaugrana enfront del Montpellier (34-37). Els catalans han dominat la primera meitat, però els francesos han sabut combatre fins al final i es converteixen en el segon equip a sortir victoriós del temple culer. Tot i la derrota, el Barça ja és a quarts de final de la Champions League en accedir com a segons de grup.

Aquest dissabte, nova cita al Palau, on el Barça rebrà el Ángel Ximénez de Puente Genil (12.00 h, Esport3 i LaLiga+).

15 minuts de control blaugrana...

Els de Carlos Ortega han volgut marcar el tempo del partit des del xiulet inicial. Dika Mem ha estat l'encarregat d'encetar la llauna. Els blaugranes han pres la davantera i mitjançant RichardsonAleix Gómez han eixamplat la distància a dos gols abans del minut cinc. La diana del '20' sabadellenc ha vingut d'un penal que ha suposat l'exclusió durant dos minuts de Lenne.

El control blaugrana s'ha estès als següents 10 minuts de partit, on els catalans no han anat per darrere en cap moment del marcador. Un espectacular obús de Dika Mem al 8:37 ha aixecat el Palau. Pràcticament, s'ha propulsat a l'aire. Un gol antològic des de llarga distància.

...i 15 de frenesí

El Montpellier s'ha activat al segon tram de període i ha posat contra les cordes als locals. L'equip francès s'ha reactivat en atac amb dues recuperacions consecutives al mig del camp que ha finalitzat eficaçment amb dos grans contraatacs. Des del minut 21:35 fins al 22:20, hi ha hagut fins a tres pals entre els dos equips. Valentin Porte ha estat el primer per part del bàndol blanc, el refús l'ha aprofitat Wanne que també ha estavellat el seu xut al travesser. Pocs segons més tard Cikusa ha tingut el mateix final, però Pérez de Vargas ha evitat el gol rival, en aturar el llançament de Karlsson.

Després d'aquests minuts on el partit s'havia arribat a "trencar", el Barça ha restaurat el seu domini i ha tornat a posar-se al capdavant del lluminós. El mateix Cikusa ha estat l'artífex d'una excel·lent assistència a Wanne que ha suposat el 19-17. A les acaballes de la primera meitat, Porte ha col·locat el 19-18 amb el que s'han acabat els primers 30 minuts.

Es consuma la derrota

No s'ha pogut mantenir la bona dinàmica amb la qual el Barça havia acabat el primer període, ja que el Montpellier ha revertit la situació amb un gran encert del brasiler Hugo Bryan Monte. El Palau Blaugrana ha estat un actiu més a favor dels de Carlos Ortega, que han cregut fins a l'últim segon amb el triomf. Aquest, però, no s'ha pogut consumar i s'ha viscut la segona derrota europea al Palau aquest curs (34-37).

Tot i la desfeta viscuda aquesta nit, el Barça manté l'accés als quarts de final de la Champions en acabar en segona posició, darrere del Magdeburg.

FITXA TÈCNICA

Barça, 34.
Montpellier, 37.

Barça: Emil Nielsen (4), Blaz Janc (1), Hampus Wanne (4), Dika Mem (9), Jonathan Carlsbogard (1), Melvyn Richardson (2), Luis Frade (3) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (5), Pol Valera (-), Aleix Gómez (8), Aitor Ariño (0), Petar Cikusa (2), Timothey N'Guessan (4), Thiagus Petrus (0), Haniel Langaro (-), Javier Rodríguez (0).

Montpellier: Remi Desbonnet (2), Jaime Fernández (6), Karl Konan (2), Hugo Bryan Monte (10), Valentin Porte (4), Yanis Lenne (7), Veron Nacinovic (3) -set inicial- Charles Bolzinger (5), Sebastian Karlsson (0), Marko Panic (0), Arthur Lenne (0), Stas Skube (4), Kylian Prat (1), Mathieu Cornette (0), Lucas Guigon (0), Alexis Berthier (0).

Parcials: 5-3 / 7-5 / 11-10 / 14-14 / 16-17 / 19-18 / descans / 23-21 / 24-23 / 25-27 / 28-29 / 29-32 / 34-37.

Àrbitres: Amar Konjicanin i Dino Konjicanin.