Barça 32 - 20 Magdeburg: Victòria en l'estrena de Champions al Palau

El Barça s'ha imposat al SC Magdeburg en el primer partit de la Lliga de Campions com a local amb un autèntic recital d'aturades de Nielsen

El FC Barcelona no decep i guanya el SC Magdeburg en el primer partit de la Lliga de Campions al Palau Blaugrana, la segona victòria de la competició. L'equip de Carlos Ortega ha dominat el partit des dels compassos inicials amb un Nielsen impecable sota els pals i Dika Mem i Aleix Gómez com a jugadors més destacats en atac. Amb aquesta victòria, els blaugranes s'uneixen al GOG, el Porto i el Vezsprém, que també han aconseguit dues victòries al grup B de la competició.

Primera part amb protagonistes sota els pals

El partit ha començat amb Nielsen endollat, sent un dels jugadors més destacats del primer temps. En els primers minuts del partit, el porter blaugrana ha començat el seu recital individual aturant un penal. No obstant això, el Magdeburg ha estat el primer equip a obrir la llauna.

Ràpidament, però, el FC Barcelona ha girat el resultat en el marcador i s'ha posat per davant (2-1) amb un fugaç contraatac protagonitzat per Blaz Janc. A partir d'aleshores, els culers han mantingut el resultat favorable en l'electrònic durant tot el primer temps. El Barça ha sabut frenar el Magdeburg, que havia sortit amb més empenta durant els deu primers minuts, amb una gran defensa i un Nielsen excels. L'eficàcia ofensiva dels de Carlos Ortega ha permès que, a poc a poc, el Barça s'anés distanciant en el marcador gràcies a una gran producció ofensiva, liderada per Dika Mem, màxim anotador del primer temps amb quatre gols.

Quan faltaven quatre minuts per al descans, Pérez de Vargas ha substituït Nielsen. Tot i que el danès havia deixat el llistó ben alt, el de Toledo ha sabut estar a l'altura aturant dos penals de manera consecutiva i deixant aturades de mèrit. Després de la curta, però magnífica actuació de Pérez de Vargas, Nielsen ha tornat a defensar la porteria durant l'últim minut del primer temps. Les grans actuacions dels porters han evitat que el Magdeburg superés la frontera dels 10 gols en el primer temps. (14-8).

No abaixen el ritme durant el segon temps

Els primers cinc minuts després de la represa han estat un intercanvi de cops per als dos equips. Barça i Magdeburg han fet créixer el marcador fins a arribar a situar-se 18-12. Ha estat aleshores quan els blaugranes han començat a distanciar-se en l'electrònic, amb un Dika Mem molt precís i, novament, un gran Nielsen. El 12 blaugrana ha impedit que els alemanys poguessin seguir el ritme al Barça.

mini_2023-09-21_FCBHANDBOLvsMAGDEBURG_091

Els culers no han abaixat el ritme en cap moment, arribant als 12 gols d'avantatge en el marcador, la màxima diferència del partit. Dika Mem i Aleix Gómez han estat els jugadors més destacats del segon temps, amb 8 i 6 gols cadascun. A més, junts han format un binomi estel·lar, protagonitzant grans jugades, que han acabat situant el 32-20 final.

Amb tot, el Barça ha estat a l'altura de les expectatives i ha guanyat el segon partit de Lliga de Campions davant dels 1.930 aficionats que han anat al Palau Blaugrana. Entre els espectadors, n'hi havia un de destacat, el jugador del primer equip masculí de futbol João Félix, que ha vist en directe el triomf dels de Carlos Ortega.

Després d'aquesta victòria, el Barça posa ja el punt de mira en el pròxim partit, que tindrà lloc al Palau Blaugrana el dissabte 23 de setembre contra el Torrelavega, a les 12 hores.

Fitxa del partit

Barça: 32
Magdeburg: 20

Barça: Nielsen (-), Wanne (1), N'Guessan (2), Frade (2), Petrus (-), D. Mem (8), Janc (2) - set inicial - Pol Valera (4), Gonzalo Pérez de Vargas (-), Calrsbogard (1), Wanne (4), Aleix Gómez (6), Langaro (-), Richardson (3), Ian Barrufet (-), Petar Cikusa (-), Javi Rodríguez (-).

Magdeburg: Hernández Ferrer (-), Musche (3), Claar (2), Magnusson (2), Hornke (2), Jensen (1), Damgaard Nielsen (-), Bergendahl (1) - set inicial - Chrapkowski (1), Pettersson (X), Weber (3), Smarason (2), Lagergren (2), Mertens (-), O'Sullivan Portner (-).

Parcials: 3-2, 6-4, 7-5, 11-6, 12-8, 14-8/ descans / 19-12, 22-13, 23-15, 26-17, 29-19, 32-20.

Àrbitres: Mads Hansen, Jesper Madsen i Antonio Goulao.