GOG - Barça: Retorn triomfal a Europa (23-30)

Els culers deixen sense opcions els danesos amb un Nielsen esplèndid sota pals / FOTO: GOG (Lau Nielsen)

Victòria solvent del Barça a domicili contra el GOG danès (23-30). Els blaugranes han tingut en Emil Nielsen la gran estrella del partit, amb 20 aturades en els 25:26 minuts que ha disputat. Els barcelonins, amb aquest triomf, deixen força pla el seu camí cap als quarts de final de la Champions League i ja es preparen per al següent partit de Lliga contra el Bathco BM Torrelavega (19.00 h, LaLiga+).

Primers 30 minuts contra un rival molt sòlid

El Barça s'ha trobat al davant un equip danès que no s'ha volgut despenjar del partit en cap moment. Els blaugranes han obert la llauna quan el marcador ja havia sobrepassat el minut i mig. Un doble xut de Carlsbogard ha batut la porteria de Thulin. Tot i la solidesa dels locals, els de Carlos Ortega han anat trobant el seu lloc al Sydbank Arena i ja han establert una distància de dos gols abans dels 10 minuts. Aquesta diferència s'ha arribat a estendre fins a les quatre dianes amb el gol d'Ariño al 17:28.

El GOG, però, no ha abaixat els braços i amb un parcial de 3-0 s'ha atansat perillosament als catalans. L'encert de cara a porteria de Richardson, tanmateix, ha estat clau per mantenir la superioritat al marcador. El francès ha acabat la primera meitat amb quatre gols, amb un 100% d'efectivitat.

Emil "Parades a domicili" Nielsen

El '13' del Barça, que ha retornat al seu país, ha estat providencial per als interessos dels de Carlos Ortega. El porter danès culer ha aturat dos xuts quan el partit no duia ni dos minuts. Als seus compatriotes els ha costat molt poder-lo superar, ja que Nielsen s'ha convertit en un autèntic mur. Fins a 11 parades ha completat al final dels primers 30 minuts (d'un total de 25). El seu 44% d'eficiència ha distat molt del de Thulin, que no ha tingut el mateix encert. El talent de Nielsen ha posicionat el Barça per davant quan ha acabat el primer període (14-17).

Es consuma el triomf

El Barça no ha volgut aixecar el peu de l'accelerador i s'ha mostrat més contundent en els seus atacs respecte de la primera meitat. El partit ha tingut un tint molt físic i, malgrat la duresa i l'exigència del GOG, els de Carlos Ortega han sabut sobreposar-se i establir el domini tant a la pista -com ja duia fent-ho des de l'inici del partit- com en el marcador.

Un parcial de 5-0, tot i això, ha estat a punt de complicar el partit per al Barça, que estava guanyant de sis (15-21). La reacció dels culers no s'ha fet esperar i ha establert la màxima diferència en el marcador. Dika Mem s'ha retrobat amb el gol en aquest segon temps. L'aparició de Pol Valera també ha estat un revulsiu per a les opcions d'atac dels blaugranes, que no només han tornat a recuperar la distància de sis gols, sinó que també l'han eixamplat. Aleix Gómez, tant en atac com en defensa, ha estat fenomenal, amb una recuperació clau al voltant del minut 19. Poc després, l'extrem sabadellenc ha completat un contraatac perfecte dels de Carlos Ortega.

Així doncs, el Barça ha pogut batre el GOG a domicili 23-30 i segella, pràcticament, l'accés als quarts de final de la Champions League. Aquest dissabte, els catalans es desplaçaran fins al Pavelló Municipal Vicente Trueba per enfrontar-se al Bathco BM Torrelavega (19.00 h, LaLiga+).

FITXA TÈCNICA

GOG, 23.
Barça, 30.

GOG: Tobias Thulin (4), Emil Madsen (6), Nicolai Pedersen (3), Oskar Rasmussen (2), Alexandre Blonz (5), Hans Mensing (4), Henrik Jakobsen (1) -set inicial- Matthias Dorgelo (8), Frederik Clausen (0), Anton Lindskog (0), Hjalte Likke (0), Anders Zachariassen (0), Kasper Kildelund (0), Lauritz Legér (0), Linus Persson (1), Joachim Lyng (1)

Barça: Emil Nielsen (20), Dika Mem (5), Jonathan Carlsbogard (4), Thiagus Petrus (0), Aleix Gómez (3), Aitor Ariño (1), Luis Frade (3) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (1), Melvyn Richardson (6), Timothey N'Guessan (3), Petar Cikusa, Pol Valera (2), Hampus Wanne (0), Blaz Janc (1), Haniel Langaro (0), Javier Rodríguez (2).

Parcials: 3-3 / 5-7 / 7-9 / 8-11 / 12-14 / 14-17 / descans / 15-19 / 18-21 / 19-24 / 20-27 / 21-29 / 23-30.

Àrbitres: Mirza Kurtagic i Mattias Wetterwik.