Barça - Porto: Exhibició al Palau (40-33)

Barça - Porto: Exhibició al Palau (40-33)

Els blaugranes han aconseguit tombar els portuguesos amb una actuació brillant de Richardson en atac i Pérez de Vargas a la porteria

El Barça ha batut el Porto en un partit dominat de principi a fi pels blaugranes (40-33)Aleix Gómez (7) Richardson (7) en atac, i Pérez de Vargas (13) sota pals han estat les estrelles del partit per a un conjunt culer que ja té a tocar l'accés a quarts de Champions. El dia 29 de febrer tindrà un partit clau a Alemanya contra el Magdeburg, actualment en segona posició.

Tot i això, el Barça haurà de continuar amb el domini a la Lliga per a evitar possibles ensurts i aquest dissabte rebrà el Recoletas Atlético Valladolid (13.00 h, Esport3 i LaLiga+).

Exhibició en atac...

Els jugadors del Barça han dominat la primera meitat des del xiulet inicial. Wanne ha encetat el marcador per part dels interessos blaugranes, quan encara no s'havia arribat al minut de joc. L'extrem suec ha estat molt participatiu en els primers 30 minuts de joc. Al seu encert ofensiu se li ha sumat un fulgurant Dika MemBlaz JancRichardson que s'ha encarregat de perforar la porteria de Mitrevski amb quatre obusos. Les mateixes dianes que el seu compatriota, Wanne i Janc. Tal ha estat l'encert dels culers que de 26 xuts a porteria, 20 han acabat a dins (77%). Poc ha pogut fer el porter macedoni del Porto.

...i de Pérez de Vargas

Si en atac el Barça ha estat excepcional, el seu desenvolupament en defensa no ha fet curt. Pérez de Vargas ha estat senzillament sublim durant el primer període de l'enfrontament. En els primers dos minuts de joc, ja duia fins a tres aturades. La seva exhibició l'ha dut al descans amb 10 aturades de 25 xuts totals, amb una magnífica doble detenció al 21:40 que ha fet aixecar el Palau Blaugrana. Al seu repertori sota pals, se li ha de sumar una recuperació a l'últim terç del camp que ha evitat un contraatac dels portuguesos. Si a Dinamarca i a Torrelavega, va ser Nielsen el gran heroi, avui sense cap mena de dubte ho ha estat el número u del Barça.

Així doncs, amb l'eficàcia i efectivitat als dos costats de la pista per part dels de Carlos Ortega, el Barça ha liderat el lluminós al final dels primers 30 minuts amb 20-15. Els portuguesos no han pogut aprofitar els dos minuts d'expulsió de Dika Mem per apropar-se als culers que havien agafat la davantera i s'havien arribat a col·locar fins a sis gols per damunt.

S'eixampla la distància

La segona meitat ha mantingut el color blaugrana i l'ha intensificat encara més. Els jugadors del Porto s'han vist incapaços de superar el mur dels barcelonins que no han parat d'atacar i marcar. Aleix Gómez ha aparegut en aquest segon període i ha sumat 7 gols al seu particular caseller. L'aparició de Valera ha ajudat també als interessos del Barça, ja que una falta rebuda del de la Garriga per part de Pedro Veitia, ha suposat l'expulsió durant dos minuts del lateral dret cubà del Porto. Amb un jugador més sobre la pista, els de Carlos Ortega han fet més danys a la defensa dels portuguesos, els quals han rebut dos gols en contraatacs mentre jugaven sense porter.

Amb el triomf folgat dels blaugranes per 40-33, el Barça dona una passa més cap a la classificació per als quarts de final de la Champions. El pròxim partit a domicili contra el Magdeburg serà clau per aquesta gesta. Tot i això, els de Carlos Ortega tenen un altre xoc al Palau contra el Recoletas Atlético Valladolid aquest dissabte (13.00 h, Esport3 i LaLiga+).

FITXA TÈCNICA

Barça, 40.
Porto, 33.

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (13), Hampus Wanne (4), Jonathan Carlsbogard (4), Blaz Janc (4), Dika Mem (5), Thiagus Petrus (0), Luis Frade (3) -set inicial- Emil Nielsen (0), Pol Valera, Aitor Ariño (2), Timothey N'Guessan (3), Aleix Gómez (7), Haniel Langaro (1), Melvyn Richardson (7), Petar Cikusa (0), Javier Rodríguez (0).

Porto: Nikola Mitrevski (6), David Fernández (2), Ignacio Plaza (3), Rui Silva (3), Pedro Veitia (4), Mamadou Diocou (3), Leonel Fernandes (2) -set inicial- Diogo Rêma (2), Jakob Mikkelsen (4), Diogo Oliveira (2), Christoffer Brännberger (0), Diogo Branquinho (2), Antonio Areia (4), Laeso Christensen (4), Ricardo Brandão (0), Fábio Magalhães (0).

Parcials: 3-3 / 6-5 / 10-10 / 14-11 / 17-13 / 20-15 / descans / 25-18 / 29-20 / 32-23 / 35-24 / 38-30 / 40-33.

Àrbitres: Kursad Erdogan i Ibrahim Özdeniz.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut