Barça - Celje: Última alegria europea del 2023 (39-30)

Els culers no han donat opció als eslovens en el dia del debut d'Oriol Zarzuela a la Champions, que ha tingut un gran impacte

El Barça no s'ha deixat sorprendre pel Celje en l'últim partit de Champions del 2023 (39-30). Després d'una primera part brillant, els culers han dominat a la perfecció un partit que quedarà guardat a la retina del jove Oriol Zarzuela com el dia del seu debut a la màxima competició continental.

Marquen el ritme de bon començament

Els culers no volien desaprofitar la gran oportunitat de tancar l'any europeu amb una victòria, atès que visitava el seu feu era l'únic equip del grup que segueix sense puntuar. I, per a fer-ho, els de Carlos Ortega han sortit determinats a fer notar la diferència classificatòria des dels primers minuts.

La resistència eslovena ha durat poc, perquè les primeres exhibicions de Gonzalo sota pals han coincidit amb uns primers compassos d'excel·lència ofensiva, amb algun detall màgic de Dika Mem o un Carlsbogard amb el fusell afinat amb quatre gols en 15 minuts.

Amb tot això, i el Barça castigant la primera superioritat del partit, els culers han agafat una renda que s'ha ampliat fins als vuit gols al descans (21-13). El pas per vestidors ha produït un efecte lògic en els culers, conscients que havien deixat el partit gairebé sentenciat, i la mínima relaxació ha fet que els eslovens busquessin retallar diferències en el marcador.

Primera gran nit europea d'Oriol Zarzuela

En gran manera, pels gols de Mitja Janc, que aterrava al Palau com a màxim golejador de la competició, però que no ha vist porteria fins al segon temps, símptoma de la intensitat defensiva culer en el primer. Però només han arribat a acostar-se fins als sis gols, en part, perquè hi havia un home de blaugrana que no veia aquest partit com un més: Oriol Zarzuela.

L'extrem de Cardedeu ha tingut els seus primers minuts a la Champions, i els ha rendibilitzat de la millor manera, amb quatre gols i una activitat constant en els dos costats de la pista. El seu ha estat el gran nom de la segona meitat, que el Barça ha gestionat amb maduresa per treure rèdit a l'avantatge inicial d'un partit que s'ha tancat amb un gol de Richardson per tancar a la perfecció una gran actuació del marsellès, amb 9 gols i un 100% d'efectivitat.

Els resultats també acompanyen

Així, els culers han sumat dos punts més i, per si no fos suficient, els resultats de la jornada, amb el Veszprem perdent a la pista del Wisla, fa que agafin un marge de quatre punts respecte als hongaresos, que marquen la tercera posició, la primera que obliga a jugar els vuitens de la Champions i no dona accés directe als quarts. Ara, canvi de xip per acabar el 2023 amb dos victòries a la lliga, a Osca (10/12) i al Palau contra el Puerto de Sagunto (12/12).

Fitxa del partit

Barça: 39
Celje: 30

Barça: Pérez de Vargas (0), Aleix (2), Dika Mem (3), Richardson (9), Frade (6), N'Guessan (0) i Wanne (5) - set inicial - Carlsbogard (4), Pol Valera (1), Gallego (2), Ariño (2), Petrus (0), Zarzuela (4), Langaro (1) i Cikusa (0).

Celje: Zaponsek (0), Cokan (8), Krecic (3), Ivankovic (7), Janc (6), Mazej (1), Cirovic (0) - set inicial - Mesarec (0), Zabic (1), Peric (0), Antonijevic (2), Maric (1), Milicevic (0), Korze Lesjak (0) i Rakita (1).

Parcials: 3-3, 7-5, 12-7, 15-9, 18-10, 21-13 / descans / 23-16, 26-18, 31-23, 33-26, 36-29, 39-30.

Àrbitres: Karim Gasmi i Raouf Gasmi.