Les 10 dades dels campions d’Europa

Les 10 dades dels campions d’Europa

Repassem el més destacat que ens deixa la victòria blaugrana a la gran Final Four de Colònia 2021!

La gran victòria del Barça a Colònia ens deixa una gran quantitat de dades i curiositats al voltant d'aquesta nova Champions. Un nou títol d'un equip imparable que no es cansa de guanyar i seguir sumant èxits any rere any. A continuació, repassem les 10 dades que has de saber del campions d'Europa:

Sis títols de sis possibles

Amb l’EHF Champions League, els culers sumen sis títols de sis possibles aquesta temporada: Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya, Copa del Rei, Lliga Sacyr ASOBAL, Copa Asobal i la Copa d’Europa. Una temporada absolutament espectacular d’un equip que no es cansa de guanyar i que vol absolutament tots els trofeus que disputa.

Ple de victòries

A més, no només han guanyat els sis títols, sinó que ho han fet sense empatar o perdre cap partit. 61 victòries en 61 partits a totes les competicions, ple absolut de triomfs: 34 a la Lliga, 20 a la Champions, tres a la Copa del Rei, dos a la Copa Asobal, un a la Supercopa de Catalunya i un a la Supercopa d’Espanya. Espectacular.

Desena Champions

Cap equip ha guanyat més Copes d’Europa d’handbol que el Barça, i amb aquest nou títol, augmenta encara més les diferències amb la resta. Els culers sumen ja 10 Champions, el doble que el segon que més en té: el Gummersbach, amb cinc, seguit del THW Kiel, amb quatre, i el Ciudad Real, el Dukla Praga, el Magdeburg i el SKA Minsk, tots amb tres. Reis absoluts d’Europa.

Tercera a Colònia

D’aquestes 10 Champions guanyades (1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005, 2011, 2015, 2021), tres han estat assolides al Lanxess Arena de Colònia. Des que existeix el format Final Four (2009/10) cap equip ha aconseguit més Champions que el Barça. Només el Kiel iguala els tres triomfs barcelonistes a Colònia.

43a Champions de la història blaugrana

L’hoquei patins (22 Champions), l’handbol (10), el futbol (5), el futsal, (3), el bàsquet (2) i el femení (1) conformen aquestes 43 Champions culers. Cap equip poliesportiu ha aconseguit més títols que el Barça, que continua fent història a totes les seves seccions professionals. A més, cal destacar que 26 d’aquestes Copes d’Europa s’han conquerit en el segle XXI.

8è doblet europeu

Per 8a vegada en la història del Club, el Barça ha testat l'or dues vegades o més en un mateix curs; aquest 2020/21 els focus són pel futbol femení i per l'handbol. Només el curs 2014/15, amb tres (futbol, handbol i hoquei) supera l’actual.

61 títols en 12 anys

Xavi Pascual deixa la banqueta blaugrana amb un total de 61 títols al seu palmarès. Durant les seves 12 temporades com a tècnic culer, Pasqui ha guanyat 11 Lligues, 11 Copes Asobal, 10 Copes del Rei, 10 Supercopes d’Espanya, vuit Supercopes de Catalunya, cinc Super Globe, tres Lligues del Pirineu i finalment tres Champions, l’entrenador que més Final Fours ha guanyat a Colònia.

mini_2021-06-13_FCB HANDBOLvsAALBORG_193
VÍCTOR SALGADO - FCB

Dika Mem i Aleix, els màxims golejadors

El francès ha estat el màxim golejador de l’equip en l’actual edició de la Champions amb 93 dianes, i el segueix, de ben a prop, Aleix Gómez amb 92. A continuació ja apareixen Fabregas (65), Pálmarsson (58) i Cindric (51). A més, Dika i Aleix han quedat ben a prop també del màxim golejador del torneig, Valero Rivera (Nantes), amb 95 gols.

mini_2021-06-13_FCB HANDBOLvsAALBORG_261
VÍCTOR SALGADO - FCB

22 jugadors utilitzats

En aquesta EHF Champions League, Xavi Pascual ha utilitzat un total de 22 jugadors diferents: els 20 de la primera plantilla i dos més del filial: el porter Jordi González i el pivot Artur Parera.

Cinc premis individuals blaugrana

El Barça ha estat també l’equip més premiat individualment en aquesta Champions. Aleix Gómez (extrem dret), Dika Mem (lateral dret), Luka Cindric (central) i Ludovic Fabregas (pivot) van ser escollits en el millor equip de la temporada, i a més, Gonzalo Pérez de Vargas va ser l’MVP a la Final Four amb dues exhibicions tant a les semifinals com a la final.

mini_2021-06-13_FCB HANDBOLvsAALBORG_100
VÍCTOR SALGADO - FCB
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut