Una nova temporada amb dues Champions

Una nova temporada amb dues Champions

Per 8a vegada en la història del Club, el Barça ha testat l'or dues vegades o més en un mateix curs; aquest 2020/21 els focus són pel futbol femení i per l'handbol

Aquesta temporada 2020/21, el FC Barcelona ha aixecat dues copes d'Europa. Si la primera va ser la del futbol femení, la segona, i més recent, va ser la de l'handbol. Un fet que ens fa recordar que no és la primera vegada que en les memòries exitoses blaugranes s'escriu un doblet del vell continent en un mateix curs. 

Si mirem enrere, trobem altres set precedents.

  • 1996/97. Handbol i hoquei patins
  • 1999/00. Handbol i hoquei patins
  • 2004/05. Handbol i hoquei patins
  • 2009/10. Bàsquet i hoquei patins
  • 2010/11. Futbol masculí i handbol
  • 2013/14. Hoquei patins i futbol sala
  • 2014/15. Destacar que en aquesta campanya el Club va veure com tres copes europees entraven en les vitrines del Museu. La del futbol masculí guanyada a Berlín, la de l'handbol, a Colònia i la d'hoquei patins, a Bassano del Grappa. 

Així doncs, aquest 2020/21 s'ha afegit en aquesta llista repleta de quirats. Les de Lluís Cortés, amb la Champions assolida a Göteborg que també va suposar la primera del Femení, van ser les primeres a experimentar l'alegria europea. El passat 13 de juny a Colònia, els de Xavi Pascual van emular l'èxit barcelonista. Els culers es van proclamar campions després de vèncer l'Alborg en la final

Un curs que també iguala un rècord de finals 

A més a més, aquesta temporada el FC Barcelona ha disputat altres dues finals europees. Però, el futbol sala i el bàsquet no van tenir la mateixa sort que el futbol femení i l'handbol. D'aquesta manera, en aquest 2020/21 podem comptabilitzar quatre finals europees amb representació barcelonista. Tampoc és la primera vegada en la història que succeeix. Perquè el 2014/15 ja es van jugar quatre finals de Champions; a les tres guanyades li hem d'afegir la perduda pel futbol sala. 

D'aquesta manera, el comptador de Champions del FC Barcelona es queda en 43. L'handbol ha estat el darrer equip a fer esclatar el confeti blaugrana. Ara bé, totes les seccions del Club han contribuït a assolir aquestes xifres de rècord. A celebrar un nou doblet europeu del FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut