La desena Champions ja és nostra!

La desena Champions ja és nostra!

El Barça recupera el tron europeu sis anys després i amplia el seu domini en el palmarès històric de la Champions League d’handbol

El Barça d’handbol torna a regnar a Europa sis anys després de l’últim títol després de la victòria aquest diumenge contra l’Aalborg Haandbold (36-23). El conjunt de Xavi Pascual ha recuperat el tron continental fent gala d’un joc ferm, vistós i treballat, que l’ha dut a aixecar la 10a Copa d’Europa de la secció. A més, els blaugranes s’han convertit en el primer equip en aixecar la xarxa daurada, el nou trofeu que acredita el campió d’Europa des d’aquesta temporada en substitució del braç de bronze.

L’EHF Final4 s’ha decidit en un Lanxess Arena amb poc més d’un miler d’aficionats. L’ambient habitual de les Final4 ha hagut de ser substituït per un show virtual destinat a la producció televisiva, però els blaugranes han sabut concentrar-se únicament en el 40x20 i, empesos per alguns familiars desplaçats, han aixecat el títol més desitjat de l’handbol.

La tercera de l’era ‘Pasqui’

És la desena Copa d’Europa de la secció, després de les aconseguides els anys 1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005, 2011 i 2015, i és la tercera que s’aconsegueix amb Xavi Pascual a la banqueta. El tècnic culer, el que més n’ha guanyat a Colònia, ha tornat a dirigir a un equip coral, ple de talent, esforç i solidaritat a parts igual. D’aquesta manera, el tècnic blaugrana deixarà la banqueta culer, després de 12 anys, amb 61 títols en el seu palmarès particular.

Amb aquest títol, el desè, el Barça amplia el seu domini en el palmarès històric. Per darrere seu queden el Gummersbach, amb cinc, el THW Kiel, amb quatre, i el Ciudad Real, el Dukla Praga, el Magdeburg i el SKA Minsk, tots amb tres.

El títol conclou una temporada amb un final emotiu, ja que suposa el final d’un cicle i l’adéu de diversos jugadors, a més de David Barrufet, Xavi Pascual i Fernando Barbeito. Amb aquest darrer triomf, es tanca el curs amb una enorme alegria i la sensació de la feina ben fet.

És la tercera Champions de jugadors com Raúl Entrerríos i Cédric Sorhaindo, que diran adeu per la porta gran, i també de Gonzalo Pérez de Vargas, Aitor Ariño i Aron Pálmarsson (en va guanyar dues amb el Kiel). És la segona de Cindric (l’altra amb el Vardar) i Fàbregas (la primera, amb el Montpeller).

13 s’estrenen

El relleu generacional que ha viscut les darreres temporades el Barça queda palès en el fet que aquesta Champions és la primera en el palmarès particular de 13 jugadors culers: Aleix Gómez, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Jure Dolenec, Kevin Möller, Thiagus Petrus, Casper Mortensen, Alex Pascual, Mamadou Diocou, Blaz Janc, Luis Frade, Domen Makuc i Haniel Langaro.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut