El FC Barcelona aconsegueix la seva 43ª Copa d’Europa

El FC Barcelona aconsegueix la seva 43ª Copa d’Europa

La Champions guanyada pels de Xavi Pascual engrandeix els registres culers, tenint en compte totes les seccions culers

La 10ª Champions d’handbol després de superar l’Aalborg (36-23) amb una gran exhibició del Barça suposa la 43a Copa d’Europa a les vitrines del Club. Uns números increïbles i que ara mateix no es troben a l’abast de cap altre club del vell continent. I és que totes les seccions poliesportives del Barça han contribuït en aquest fet.

Si analitzem les 43 Copes d’Europa aconseguides pel Barça, 26 d’elles s’han conquerit en el segle XXI. I aquest diumenge el Barça d’handbol ha engrandit encara més aquests registres. Unes xifres que reforcen el lema Més que un Club

El Club amb més Copes d’Europa

Totes les seccions del Club han contribuït a assolir aquestes xifres de rècord. Entre aquestes 43 Copes d’Europa destaca l’hoquei patins, que amb 22 títols lidera la llista. El segueixen l’handbol, amb 10 Copes d’Europa, el futbol amb cinc, el bàsquet amb dues i tanca la llista el Femení amb una. 

3200x2000_Champions_Club

D’aquesta manera, el Barça reforça la seva condició de club poliesportiu amb més títols europeus, d’entre tots els que han guanyat almenys una Copa d’Europa en futbol masculí. Ni el Reial Madrid, ni Steua de Buscarest ni Benfica ni Porto poden seguir el camí blaugrana a Europa. 

D’Aitor Egurrola a Entrerríos

Si ens fixem en els jugadors amb més títols europeus de la història del Club, el porter d’hoquei patins Aitor Egurrola lidera aquesta classificació amb 11 títols. I el segueixen diversos jugadors d’hoquei patins com Sergi Centell (10), Jordi Vila-Puig i Alberto Borregan (9) i Sergi Panadero, David Paéz i José Luis Negro Paéz (8). 

Amb la Champions d’aquest diumenge a Colònia és la tercera de jugadors com Raúl Entrerríos i Cédric Sorhaindo, Gonzalo Pérez de Vargas, Aitor Ariño i Aron Pálmarsson (en va guanyar dues amb el Kiel). És la segona de Cindric (l’altra amb el Vardar) i Fàbregas (la primera, amb el Montpeller). A més, és la primera per a 13 jugadors culers: Aleix Gómez, Dika Mem, Timothey N’Guessan, Jure Dolenec, Kevin Möller, Thiagus Petrus, Casper Mortensen, Alex Pascual, Mamadou Diocou, Blaz Janc, Luis Frade, Domen Makuc i Haniel Langaro

mini_3200x2000_Champions_Ranking_CAT

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut