PRÈVIA | Barça - Athletic Club: Volen el primer títol

PRÈVIA | Barça - Athletic Club: Volen el primer títol

Els culers afronten la final de Copa del Rei a La Cartuja de Sevilla en busca del que seria el primer títol de l'era Koeman

Arriba la gran final de Copa! Aquest dissabte 17 d'abril a les 21.30 hores, el FC Barcelona i l'Athletic Club de Bilbao es veuran les cares en la final de Copa del Rei. El duel tindrà lloc a La Cartuja de Sevilla i enfrontarà als dos equips amb més títols de Copa a les seves vitrines. Partidàs!

Culers i bascos es tornen a enfrontar tres mesos després de disputar la final de la Supercopa d'Espanya, on en aquest cas, van guanyar els bilbaïns per 2-3 a la pròrroga. Aquest cop, però, s'enfrontaran a la Copa, on el Barça és el Rei absolut de la competició a 30 títols, seguit del propi Athletic Club amb 23. A més, serà la novena vegada que tots dos s'enfronten en una final copera, i de les vuit anteriors, el Barça n'ha guanyat sis.

El rival

L'Athletic Club de Marcelino arriba a la final de Copa després d'haver deixat enrere a l'Eivissa, Alcoià, Betis i Llevant. A més, serà la segona final de Copa que disputen en dues setmanes, després de perdre contra la Reial Societat el passat 3 d'abril la final del curs passat.

El conjunt basc tindrà al capdavant a Marcelino García Toral, l'entrenador que ha guanyat al Barça les seves dues darreres finals: la Supercopa amb l'Athletic d'aquest curs i la Copa del 2019 amb el València. El tècnic compta amb una plantilla amplia i amb jugadors importants com Unai Simón a la porteria, Iñigo Martínez, Yuri o Yeray en defensa i grans atacants com Muniain, Williams, Raúl Garcia i Berenguer, entre d'altres. 

Entrenador: Marcelino García Toral
Balanç a la Copa: 3V-2E-0D
Màxim golejador a la Copa: Raúl García (3 gols)
Exculers a l'equip: Ezkieta

1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-COPA_REI--min

Els precedents

Serà el quart partit entre Barça i Athletic aquest curs. Tot i que els lleons es van imposar a la ja esmentada Supercopa (2-3), els culers han guanyat els dos partits de Lliga: el primer a San Mamés (2-3) a la primera volta, i posteriorment al Camp Nou (2-1) el passat 31 de gener. Tots tres partits es van disputar en menys d'un mes i ara arriba el quart assalt. 

Sabies que...

-Leo Messi i Sergio Busquets podrien jugar, aquest dissabte, la seva desena final de la Copa, el que representarà un rècord a la competició.

-El Barça jugarà la seva final de Copa número 42. Ocupa la primera posició del palmarès de la competició, amb 30 títols. El segon és l’Athletic Club, amb 23.

-En les 41 finals que s’han disputat fins ara, el Barça ha aconseguit anotar un total de 92 gols en un partit decisiu pel títol de la Copa del Rei. Cal destacar que Leo Messi suma 54 gols en 79 partits jugats a la competició. 

-Leo Messi ha marcat 29 dianes en 33 finals disputades, en les quals ha conquerit 24 títols.

-Els culers van guanyar la Copa el 1925 a la ciutat andalusa, però des de llavors, el triomf s'ha resistit a les finals de Champions, Copa i Supercopa.

-Ronald Koeman ha disputat un total de 30 finals: 20 com a jugador i 10 com a entrenador, de les quals ha guanyat un total de 16. Dues d'elles van ser a la Copa del Rei.

El Barça

Els culers arriben amb ganes d'aconseguir el primer títol de l'era Koeman, i també el que seria el primer títol dels darrers dos anys. Després de perdre de manera cruel la Supercopa, els barcelonistes tenen la opció de redimir-se amb aquesta final copera.

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha convocat als següents 26 futbolistes: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, S. Roberto, F. De Jong, Ansu Fati, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Ilaix Moriba, O. Mingueza i Arnau Tenas. Cal destacar que tant Neto com Ansu Fati viatgen sense l'alta mèdica. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut