Koeman, expert en finals

Koeman, expert en finals

El tècnic blaugrana ha disputat un total de 30 finals: 20 com a jugador i 10 com a entrenador

Aquest dissabte Ronald Koeman disputarà la seva 31a final com a professional. El tècnic barcelonista va disputar un total de 20 finals com a futbolista, i com a entrenador en suma 10. La més recordada per tots és la mítica final de Wembley del 1992, però, recordes la resta? Les repassem. 

De les 20 que va disputar com a jugador, en va guanyar 11 i en va perdre nou. Les onze que va aconseguir són: dues Copes d'Europa (PSV i Barça), una Copa del Rei (Barça), tres Copes Holandeses (Ajax i PSV), tres Supercopes d'Espanya (Barça), una Supercopa d'Europa (Barça) i una Eurocopa (Holanda). Sens dubte, un palmarès brutal i una amplíssima experiència en finals.

Pel que fa com a tècnic, de les 10 que ha disputat, n'ha guanyat cinc i n'ha perdut cinc. Les finals que va aconseguir són una Copa Holandesa (Ajax), dues Supercopes d'Holanda (Ajax i AZ Alkmaar), una Supercopa de Portugal (Benfica) i una Copa del Rei (València). 

En busca del primer títol a la banqueta culer

Així doncs 30 finals, 16 guanyades i 14 perdudes. Ara, el tècnic holandès, buscarà aconseguir la 17a victòria en una final amb la Copa del Rei de dissabte contra l'Athletic Club a La Cartuja, que a més seria el seu primer títol com a tècnic culer.

Cal recordar que l'única final com a entrenador blaugrana va ser el passat mes de gener, també contra l'Athletic i també a La Cartuja, corresponent a la Supercopa d'Espanya, i on els barcelonistes van caure per 2-3 a la pròrroga.  

Dos de dos a la Copa

A més, Ronald Koeman ha disputat dues finals de Copa del Rei, una com a jugador i una com a entrenador. Com a jugador, amb el Barça, la va guanyar al curs 1989/90 contra el Reial Madrid (2-0), i com a tècnic la va aconseguir amb el València (2007/08) per 3-1 contra el Getafe. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut