Koeman, dos títols en dues finals de Copa

Koeman, dos títols en dues finals de Copa

El tècnic del Barça va guanyar-ne una com a jugador del Barça i una altra com a tècnic del València

Ronald Koeman afronta una setmana important com a tècnic del FC Barcelona. I és que aquest dissabte, a l’estadi de La Cartuja de Sevilla, el Barça juga la final de la Copa del Rei contra l’Athletic Club.

Un partit que podria ser el primer títol per a l’holandès com a entrenador blaugrana, en la seva primera temporada al Club. Però, en total, significaria la tercera Copa del Rei que té al seu palmarès

I és que Koeman compta amb una Copa del Rei com a jugador del Barça, la que es va guanyar l’any 1990, i una altra com a tècnic del València, l’any 2008. 

1990. Cop sobre la taula del Dream Team

El Luis Casanova de València, actualment Mestalla, va ser la seu de la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Reial Madrid l'any 1990. Un partit que va començar a canviar la història del futbol espanyol, perquè per primera vegada un incipient Dream Team de Johan Cruyff va guanyar un títol contra la Quinta del Buitre. 

Els gols de Guillermo Amor i Julio Salinas van ser decisius (2-0), i el títol va viatjar fins a Barcelona. Zubizarreta, Aloisio, Alexanko, Koeman, Amor, Bakero, Salinas, Eusebio, Laudrup, Robert i Begiristain van ser els titulars en una final que també van disputar Serna i Soler. 

El Madrid tenia un gran equip, que arribava després d’haver guanyat quatre Lligues consecutives, però el nou Barça de Cruyff començava a ensenyar-se. Ja havia guanyat una Recopa i el triomf contra l’etern rival a València va ser un pas important cap endavant. 

Final - Copa 1990_2
Imatge de la celebració de la Copa 1990

De fet, en la següent temporada, ja es va guanyar la Lliga, la primera de les quatre que es van aconseguir de forma consecutiva. Dos anys després, arribaria la primer Copa d’Europa de la història del Barça, la de Wembley 1992, precisament amb el gol històric de Ronald Koeman.

2008. Una temporada convulsa que acaba amb un títol de Copa

Ronald Koeman va arribar al València el novembre del 2007 per substituir Quique Sánchez Flores a la banqueta xe. El tècnic holandès no va tenir una temporada fàcil, amb un equip coquetejant amb el descens a Segona.

Però a la Copa la història va ser ben diferent. L’equip va eliminar el Real Unión, el Betis, l’Atlètic de Madrid i el Barça i es va plantar a la final del 16 d’abril del 2008, contra el Getafe.

Un partit que els valencians van acabar guanyant per 3-1, per tal de sumar la setena Copa de la història del València, la primera de Koeman com a tècnic. El títol de Copa, però, no va ser gaire celebrat per la situació a la Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut