10 dades sobre la final de la Copa del Rei

10 dades sobre la final de la Copa del Rei

El Barça buscarà el seu 31è trofeu de la competició del KO en 42 finals disputades

El Barça jugarà contra l’Athletic Club la final de la Copa del Rei a l’estadi de La Cartuja de Sevilla. I els blaugrana buscaran el seu 31è trofeu de la competició del KO per ampliar encara més el seu lideratge al capdavant del palmarès.

Aquesta final, que es disputarà el proper dissabte 17 d’abril, deixa unes dades que ara repassem:

L’Athletic Club, de nou el rival

Aquesta serà la novena vegada que FC Barcelona i Athletic Club es vegin les cares en la final de la Copa del Rei. La primera vegada va ser l’any 1920, en una final que va acabar 2-0 a favor dels blaugrana. Martínez i Paulino Alcántara, a la segona meitat, van marcar les dianes del triomf. 

Recentment, fins a 3 vegades els culers s’han vist les cares amb els lleons a la final, totes amb triomf blaugrana: el 3-1 del 2015, el 3-0 del 2012 i el 4-1 del 2009.

La competició més antiga del futbol espanyol

La competició va ser fundada l’any 1903, i això fa que sigui el torneig espanyol més antic. Per això, també és considerada una de les Copes nacionals més importants del món del futbol. 

L’escenari de la final

L’estadi de La Cartuja de Sevilla acollirà aquesta final de la Copa del Rei entre el Barça i l’Athletic Club, com ja va acollir la final de la temporada 2019/20 que es va disputar el passat 3 d’abril, amb el triomf de la Reial Societat contra el mateix Athletic.

Un escenari que no porta uns bons records recents per al Barça, que va caure a la final de la Supercopa d’Espanya el passat mes de gener, també contra el conjunt de Bilbao.

Les finals de Copa de Messi i Busquets

L’argentí Leo Messi i el migcampista Sergio Busquets podrien jugar, aquest dissabte, la seva desena final de la Copa, el que representarà un rècord a la competició.

Piqué, que es va perdre la final del 2015 per lesió, en sumaria 9, mentre que Jordi Alba, que va arribar al Barça l’any 2014, es troba davant la seva 7a final. 

Els títols del Barça

El Barça, que jugarà la seva final de Copa número 42, ocupa la primera posició del palmarès de la competició, amb 30 títols. El segon és l’Athletic Club, amb 23.

mini_Celebracigespa-Miguel_pic__12i9754
Ter Stegen, amb la Copa del 2018

La d’aquest any serà la 10a final per al Barça de les últimes 13 edicions, un rècord històric. 

Els gols a les finals

En les 41 finals que s’han disputant fins ara, el Barça ha aconseguit anotar un total de 92 gols en un partit decisiu pel títol de la Copa del Rei. 

I, parlant de gols, cal destacar que Leo Messi suma 54 gols en 79 partits jugats a la competició. 

L’any en què Messi va fer un gol de bandera

L’any 2015, la final de la Copa es jugava al Camp Nou contra el mateix rival d’aquesta edició. Un partit que passarà a la història no només perquè el Barça va guanyar el títol al seu estadi, sinó també pel gol antològic que va fer Messi i que va obrir la llauna.

Va arrencar a la banda i va començar a regatejar rivals fins inventar-se una rematada amb l’esquerra que es va convertir en l’1-0 d’un partit que acabaria 3-1. Gol que, de fet, va ser nominat al premi Puskás de la FIFA l’any 2015. 

Les pròrrogues i les remuntades blaugrana

El Barça no ha tingut un camí fàcil per arribar a la final. El que sí que ha estat és ple de nervis i emocions.

Els de Koeman van haver d’eliminar el Cornellà, a la pròrroga, el Rayo, amb remuntada, el Granada, forçant una pròrroga ‘in extremis’ i després remuntant, i el Sevilla, també forçant la pròrroga en el partit de tornada per acabar remuntant. 

En total, 3 pròrrogues i 3 remuntades que ens han donat el bitllet per a la final.

La primera final de Copa per a…

Els joves del Barça es troben davant d’un esdeveniment molt important en la seva carrera. Jugadors com Pedri, Araujo, Mingueza, Dest o De Jong, que estan sent titulars per a Koeman, podrien jugar la seva primera final.

Així com Ilaix, Riqui Puig o Trincao, entre altres blaugrana que tampoc no han jugat mai una final de la Copa del Rei, com Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Junior, Matheus o Neto, que té una Copa del Rei (2018/19) però no va jugar la final disputada contra el Barça al Villamarín. 

Nova final per a Koeman

El tècnic del FC Barcelona jugarà la seva segona final de Copa com a entrenador. La primera va ser la temporada 2007/08, quan entrenava el València. I la va guanyar, en un enfrontament contra el Getafe que va acabar 3-1 a favor dels valencians.

Com a jugador del Barça, l’holandès va jugar una final, la de l’any 1990, contra el Reial Madrid. Partit que es va jugar a València i que el Barça va acabar guanyant per 2-0. Koeman va ser titular i va disputar els 90 minuts. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut