Cara i creu a les finals a Sevilla

Cara i creu a les finals a Sevilla

Els culers van guanyar la Copa el 1925 a la ciutat andalusa, però des de llavors, el triomf s’ha resistit a les finals

El Barça visita aquest dissabte La Cartuja de Sevilla en busca d’aconseguir un nou títol a la ciutat andalusa 96 anys després. Els culers van guanyar la Copa el 10 de maig de 1925 contra l’Arenas (0-2) a l’Estadi Reina Victoria davant 4.400 espectadors, la darrera final a partit únic que ha guanyat el Barça a Sevilla.

Des de llavors, els blaugrana han perdut les tres finals disputades a Sevilla, cadascuna a un estadi diferent. El 7 de maig de 1986, els culers van caure a la final de la Copa d’Europa al Sánchez Pizjuán davant l’Steaua. Després del 0-0 durant el partit, els culers van perdre en una agònica tanda de penals.

A més, fa dues temporades el Barça de Valverde també va caure a Sevilla, en aquest cas al Benito Villamarín, en una final de Copa del Rei. Va ser contra el València de Marcelino, l’entrenador rival del proper dissabte, en un 2-1 favorable als valencians. Finalment, la darrera final perduda a Sevilla va ser el passat mes de gener, aquest cop a La Cartuja davant el proper riva: l’Athletic Club en la final de la Supercopa d’Espanya (2-3 a la pròrroga).

Així doncs, tres finals en tres estadis diferents i corresponent a tres competicions diferents perdudes a Sevilla. Els blaugrana intentaran trencar aquest malefici 96 anys després i guanyar una nova final a la ciutat andalusa.

 Dos triomfs a la Supercopa

A més, els culers també han visitat Sevilla en tres ocasions més en finals a doble partit. La primera va ser el 2005 contra el Betis, a l’anada de la Supercopa d’Espanya, on els blaugrana van vèncer amb autoritat (0-3). Cinc anys després, s’enfrontarien al Sevilla en l’anada, amb triomf per 3-1 per als sevillistes i finalment, els barcelonistes van vèncer 0-2 a l’anada de la Supercopa 2016/17.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut