fcb.portal.reset.password

Alberto Borregán, el dia que se li va retirar la samarreta. FOTO: Arxiu FCB

Beto Borregán (Barcelona, 1977) es va retirar el 2012 i des de fa poc més d’un any té la samarreta retirada al Palau. És, de fet, el primer jugador d’hoquei patins que la hi té. “M’estic adaptant encara a la meva nova feina, però estic molt content per poder aportar el meu granet de sorra al funcionament del Palau”, comenta Borregán, que va guanyar un total de 58 títols amb la secció. En aquesta entrevista l’excapità blaugrana explica què fa i com veu l’equip d’hoquei.

Què fas actualment al Barça?

“Fa 2 anys i mig que em vaig retirar i de seguida vaig entrar al departament d’operacions del Palau Blaugrana i estic en el dia a dia del Palau, amb les necessitats de les seccions, el muntatge de la pista, que no falti de res..., la logística, diguéssim. Hi ha moltes coses que envolten el partit, la feina que hi ha al darrere i que jo desconeixia, que és molt important perquè tot surti bé i no falli res”.

T’ha sorprès el que hi ha darrere d’un partit?

Clar, abans només venia al Palau per canviar-me, jugar i marxar dient-ho fàcil. Però perquè tot això surti bé hi ha moltes coses, com ara que el conserge hi sigui i estigui la pista muntada, que soni l’himne quan surts, que estigui net el vestidor..., gestionar tot això, amb quatre seccions professionals, no és gens fàcil.

I com t’hi trobes?

Bé, encara hi ha coses a les quals m’estic adaptant perquè sempre hi ha moltes coses per fer. Quan hi ha partits al Palau tot es fa molt divertit i jo, que no veia aquesta feina, m’he adonat que el Palau no va sol, que s’ha de fer una feina prèvia que desconeixia, que ara realitzo, i estic content de poder aportar el meu granet de sorra.

Segueixes vinculat a l’hoquei d’alguna manera?

El primer any després de retirar-me vaig decidir desconnectar, ho necessitava després d’estar tota la vida vinculat i només vaig organitzar un campus i clínics per als nens. Aquest segon any estic fent d’entrenador, a Horta, a la base. Tenia ganes de fer alguna cosa després de la feina, però com que també treballo alguns caps de setmana no m'hi puc comprometre gaire. D’altra banda, m’he aficionat al pàdel i sempre intento jugar un cop per setmana, m’agrada molt.

Segueixes molt el Barça d’hoquei?

Des d’aquest estiu, després d’un any desconnectat perquè necessitava descansar, segueixo tenint l’hoquei patins a la sang. Parlo amb l’entrenador, el Ricard Muñoz, de com van les coses i com veiem les coses. És bo que els que som de l’hoquei dins de la casa en parlem perquè és una manera d’ajudar-nos i de compartir vivències de nou.

I com veus el Barça actual? Estan fent un inici sensacional

Tothom es coneix millor, no hi hagut canvis i estan jugant molt bé. A partir del febrer es juguen els títols importants i està sent una temporada amb èxits, marquen gols, en reben pocs i les coses s’estan fent molt bé. Tenim un gran equip, un cos tècnic que treballa moltíssim i fa una gran feina i es nota a la classificació, les coses no surten soles perquè sí i cal entrenar fort cada dia.

Parlant de la Lliga, l’equip ha fet el millor inici dels últims 10 anys. I el rècord està en 17 de 17 de la temporada 2004/05.

Si ha d’arribar, arribarà. Crec que el partit contra el Liceo, del 6 de desembre, pot ser molt important per al desenllaç a la Lliga i per al rècord de partits. Si superen el Reus aquest cap de setmana i el Liceo a la seva pista, aquest rècord es pot aconseguir, però no serà fàcil perquè guanyar cada partit costa i qualsevol equip et pot guanyar.

Veus l’equip capaç de repetir èxits?

L’equip està capacitat per guanyar la Lliga, la Copa del Rei i la Champions. El Barça cada temporada lluita per això i des que hi ha el Ricard Muñoz s’han perdut molt pocs partits. Per tant, queda clar que és factible. Hi ha un gran equip, que sap a què juga, i un jugador sempre vol jugar els grans partits i et prepares per a això.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();