Barça - Sporting CP: No ha pogut ser (5-4)

Els blaugranes s'han deixat la pell, però no han pogut remuntar l'avantatge de tres gols dels portuguesos de l'anada

Han caigut de peu. El Barça ha guanyat l'Sporting CP a la tornada dels quarts de final de la WSE Champions League (5-4), però no ha sigut suficient per remuntar els tres gols d'avantatge que portaven els portuguesos del partit d'anada. Tot i això, els d'Edu Castro ho han donat tot, així com el Palau Blaugrana, que ha tingut la millor entrada de l'última dècada amb 5.136 espectadors, i han estat a punt d'aconseguir el que hagués sigut una remuntada èpica.

Arriba el primer ben d'hora...

Atesa la necessitat de remuntada, el Barça ha sortit com un embat cap a la porteria portuguesa i Angelo Girão ja ha hagut de realitzar algunes intervencions per evitar el primer gol blaugrana. Però no ha pogut aturar el primer gol de falta directa de Pau Bargalló després d'una targeta blava a Ferran Font (1-0, min. 4). Així, els d'Edu Castro han obert pas al miracle en els primers cinc minuts i, especialment, empesos pel Palau.

... i els portuguesos reaccionen

Tot i això, l'Sporting CP ha reaccionat de seguida i ha empatat el duel a partir de Matias Platero (1-1, min. 6). Fins i tot, Sergi Fernández ha evitat el segon dels visitants amb grans aturades. Però això no ha fet abaixar el cap els culers i Pau Bargalló ha estat a punt de tornar a avançar el Barça en el marcador, però el seu xut ha topat amb el ferro. En un enfrontament molt dur i amb moltes faltes a la primera part, els blaugranes han tingut el domini i diverses oportunitats per marxar al descans amb avantatge, però aquest no s'ha fructificat i han regnat les taules a l'electrònic.

Tornen a creure

A la represa, el Barça ha tornat a creure. El Palau, també. I així, ha arribat el segon quan només s'havien jugat 30 segons de la segona part, amb un xut fort i sec de Xavi Barroso que ha entrat dins la porteria portuguesa (2-1, min. 26). Quan més es creia en la remuntada, Sergi Fernández ha evitat en primera instància l'empat aturant una directa de l'Sporting per la desena falta blaugrana, però no una rematada posterior de Rafael Bessa (2-2, min. 32).

A la jugada següent, els àrbitres han xiulat un penal favorable al Barça i João Rodrigues ha sigut l'encarregat d'enviar la pilota al fons de la xarxa i tornar a somiar (3-2, min. 33). Calien dos gols més, però Angelo Girão s'ha fet molt fort a la porteria contrària. Tanmateix, no ha pogut aturar la falta directa de Pau Bargalló per la desena falta dels portuguesos (4-2, min. 41). El Palau Blaugrana ha esclatat i els d'Edu Castro s'han deixat la pell per empatar l'eliminatòria. Marc Grau ha enviat un xut al pal i Ignacio Alabart no ha pogut superar el porter rival en algunes ocasions.

Lluitant fins al final

Quan el Barça ho intentava més, el tercer de l'Sporting ha sigut una galleda d'aigua freda (4-3, min. 46). Però no estava tot decidit encara. Un gol d'Ignacio Alabart a un minut del final ha posat la por al cos dels portuguesos (5-3, min. 49), i malgrat l'últim embat dels blaugranes i del Palau, finalment no s'ha culminat una remuntada que ha estat a punt d'arribar i els visitants han tancat el partit amb un gol a porteria buida (5-4, min, 50).

Barça, 5
Sporting CP, 4

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Marc Grau, João Rodrigues -cinc inicial- Sergi Panadero, Xavi Barroso, Sergi Llorca, Eloi Cervera, Carles Grau

Sporting CP: Angelo Girão, Matias Platero, "Nolito" Romero, Ferran Font, Toni Pérez -cinc inicial- Rafael Bessa, Alessandro Verona, João Souto, Enrique Magalhães, Zé Diogo Macedo

Gols: Pau Bargalló (1-0, min. 4), Matias Platero (1-1, min. 6), Xavi Barroso (2-1, min. 26), Rafael Bessa (2-2, min. 32), João Rodrigues (3-2, min. 33), Pau Bargalló (4-2, min. 41), Alessandro Verona (4-3, min. 46), Ignacio Alabart (5-3, min. 49), Ferran Font (5-4, min. 50)

Àrbitres: Franco Ferrari i Claudio Ferraro. Faltes: 13-10. Targetes blaves a Xavi Barroso i Pau Bargalló (Barça) i Ferran Font i João Souto (Sporting CP)