fcb.portal.reset.password
Imatge de grup entre la selecció espanyola i els jugadors asturians

Imatge de grup entre la selecció espanyola i els jugadors asturians

fox martínez alabart selecció espanyola

Els jugadors del planter del FC Barcelona Guillem Fox, Ignacio Alabart i David Martínez han tingut aquest dimecres l'oportunitat de debutar amb la selecció espanyola absoluta d'hoquei patins. Ho han fet en un partit benèfic disputat a Mieres davant un combinat asturià. La recaptació es destinarà al tractament de les addiccions.

Per mitjà d’aquesta oportunitat que ha ofert el seleccionador Carlos Feriche als tres joves blaugrana es dóna per acabat, en l’àmbit de seleccions, un 2013 de rècord. Fins a 14 jugadors del FC Barcelona han defensat la samarreta del seu respectiu país, una xifra molt difícil de superar.

Representació en totes les categories

Sergi Fernández, Marc Gual i Xavi Barroso van proclamar-se aquest setembre Campions del Món a Angola davant l'Argentina de Matías Pascual. Els júniors Guillem Fox, Ignasi López i David Martínez van perdre la final del Mundial júnior davant Portugal, mentre que la selecció juvenil, amb els blaugranes Blai i Nil Roca, Sergi Llorca, Joan Galbas i Pablo Nájera van penjar-se la medalla de bronze. En aquest campionat jugat a Alcobendas també hi va participar l'andorrà Gerard Miquel (5a posició). També cal recordar que, mentre estava cedit al Moritz Vendrell, Xavi Barroso va obtenir la plata a la Copa de les Nacions.

Tots aquests noms més el del gallec Ignacio Alabart, que va estar a punt d'anar al Mundial júnior i que finalment ha rebut el premi de l'absoluta aquest dimecres a Astúries, han estat els 14 jugadors del Barça que han estat internacionals aquest 2013.

Els millors números dels darrers anys

Dels 14 blaugranes que han estat internacionals aquest 2013, 12 ho han fet amb la samarreta del combinat espanyol. Aquesta és una xifra considerablement elevada si es tenen en compte els registres dels darrers anys. El 2012 van ser vuit els jugadors del Barça que van tenir la confiança dels tècnics Carlos Feriche, Quim Paüls i Catxo Ordeig. El 2011 aquest registre va arribar als nou homes, mentre que el 2010 va tornar a baixar fins als vuit. Una tendència que va seguir a la baixa, ja que el 2009 són només tres els internacionals espanyols de la secció d'hoquei patins. El 2008 i el 2007 la xifra va ser de cinc.

Tornar a dalt