fcb.portal.reset.password

Cairo, l'entrenador d'un equip pràcticament invencible / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB

La trajectòria del FC Barcelona de Gaby Cairo en l’estrena com a entrenador del tècnic argentí a la banqueta barcelonista ha estat quasi perfecta. Només li va mancar la cirereta del pastís que hagués suposat guanyar la Lliga Europea a Lodi (Itàlia) davant el Coinasa Liceo. Malgrat aquesta taca negra a l’expedient, però, el balanç frega l’excel·lència amb tres títols de quatre possibles: Supercopa d’Espanya, Copa del Rei i OK Lliga.

Els nombres canten

Els registres del FC Barcelona en aquest exercici 2011/12 han estat estratosfèrics. Els blaugranes només han perdut tres partits –a la pista de l’Igualada (OK Lliga), a la pista del Candelaria i a la final de la Lliga Europea davant el Liceo-, i n’han empatat sis – a Vilanova (OK Lliga), a la pista del Viareggio, al Palau davant el Candelaria, a la pista del Voltregà (OK Lliga), a la del Reus (OK Lliga) i a la del Noia (OK Lliga).

Els màxims golejadors de l’equip han estat Marc Torra, amb 54 gols (34 a l’OK Lliga, 11 a la Lliga Europea i 9 a la Copa del Rei), Pablito Álvarez, amb 33 (24 a l’OK Lliga, 5 a la Lliga Europea i 4 a la Copa del Rei) i Reinaldo García, amb 22 (18 a l’OK Lliga i 4 a la Lliga Europea).

Pel que fa a la millor porteria del món, aquesta segueix funcionant a un alt nivell. Mentre que Aitor Egurrola ha jugat 21 partits i ha encaixat 54 gols, en el cas de Sergi Fernández, l’exporter del CP Vic n’ha jugat 17 i n’ha encaixat 41.

L’aportació dels joves

Finalment, cal destacar l’aportació dels dos joves del planter que s'han entrenat diàriament amb el primer equip i que fins i tot han estat una rotació més en una plantilla àmplia i amb força experiència. El rodatge de Julià i Barroso ha estat determinant en el seu ràpid aprenentatge i han crescut com a jugadors en competicions com l’OK Lliga o la Lliga Europea. Marc Julià ha jugat un total de 135 minuts i ha marcat set gols, mentre que Barroso, que la temporada vinent jugarà cedit al Moritz Vendrell, n’ha jugat 151 i ha marcat dos gols.

Tornar a dalt