Així està la classificació dels blaugrana per al Mundial 2018

Així està la classificació dels blaugrana per al Mundial 2018

Paulinho, amb el Brasil, i Vermaelen, amb Bèlgica, formen part de les primeres vuit seleccions classificades per al pròxim Mundial 2018, que es disputarà a Rússia

La fase final del Mundial de Rússia va adquirint forma. De moment, 8 dels 32 equips que la disputaran l’estiu que ve ja es troben classificats. Entre aquests, els combinats del Brasil i Bèlgica, que han comptat amb Paulinho i Vermaelen, respectivament, entre els futbolistes citats en la darrera aturada per seleccions. A banda dels belgues i els brasilers, també hi seran el Japó, l’Iran, l’Aràbia Saudita i la República de Corea, com a representants asiàtics, i Mèxic, com a primer classificat de la Concacaf. Tots ells són els primers combinats que han obtingut el bitllet per a aquest Mundial, a més de l’equip rus, que n’és l’organitzador.

La primera selecció a aconseguir el bitllet cap a Rússia 2018 va ser el Brasil. La canarinha, que disposa d’un dels nous fitxatges del Barça d’aquest mercat d’estiu, Paulinho, es va mostrar solvent en les eliminatòries sud-americanes i no va tenir gaires problemes per classificar-se. L'altre brasiler de la plantilla blaugrana, Rafinha, ha disputat dos partits amb l'absoluta brasilera, i tot i que no ha participat en les eliminatòries per al Mundial, encara té opcions d'entrar a l'equip definitiu pel torneig de Rússia. D’altra banda, Bèlgica, amb Vermaelen, ha estat la primera selecció europea a fer-ho, tenint en compte que Rússia hi serà com a actual amfitriona i no ha disputat aquesta fase classificatòria.

Els barcelonistes europeus

Els blaugranes amb opcions més clares per estar al proper Mundial de Rússia són els futbolistes de la selecció espanyola i Ter Stegen, amb Alemanya. El combinat del porter culer té a tocar la classificació, ja que és primer del grup C amb 5 punts d’avantatge sobre la Irlanda del Nord quan en queden 6 per disputar-se. Per altra banda, el combinat espanyol, que lidera el grup G, té a prop certificar la seva presència en el Mundial del 2018 després de guanyar Itàlia i Liechtenstein amb la participació de cinc barcelonistes (Piqué, Jordi Alba, Busquets, Iniesta i Deulofeu). A més, altres membres de l'actual primer equip com Sergi Roberto, Alcácer, Aleix Vidal i Denis, també han estat internacionals amb la selecció espanyola als darrers anys i tenen també opcions d'anar al Mundial. 

En el cas de França, amb Umtiti i Digne entre els escollits en la darrera convocatòria bleu i amb Dembélé sent també un habitual a les llistes de Deschamps, lidera el grup A amb 17 punts a falta de dues jornades, per davant de Suècia, que en té 16, i de l’Holanda de Cillessen. És un grup força comprimit en el qual el primer obté la classificació directa per al Mundial i el segon es juga el seu pas en una eliminatòria de repesca amb un altre segon de grup. Aquest podria ser el cas de l’equip portuguès d’André Gomes i Nelson Semedo, que es troba en segona posició del grup B, tres punts per sota de Suïssa.

Finalment, Rakitic, amb Croàcia, lidera un grup I molt ajustat, amb 16 punts, els mateixos que Islàndia i dos per sobre de l’equip turc d’Arda Turan, que a la vegada es troba empatat també amb Ucraïna. 

Els representants blaugrana a la Conmebol

L’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano se situa en la cinquena posició de la Conmebol i a hores d’ara aniria a la repesca, mentre que l’Uruguai de Luis Suárez ocupa una de les places que permeten el pas directe al proper Mundial. El combinat uruguaià és segon amb quatre punts d’avantatge sobre el sisè classificat, Xile, que ara mateix es quedaria fora de la classificació quan resten dues jornades per disputar-se. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut