21 André Gomes

André Filipe Tavares Gomes

Migcampista

Ambidextre i polivalent, André Gomes és un migcampista ofensiu que aporta alçada, visió de joc i arribada des de la segona línia

Comença la seva carrera al CD Arahelense fins que el 18 d’octubre del 2012 debuta amb l’SL Benfica, on creix futbolísticament. Debuta al primer equip del Benfica en un amistós contra el Gil Vicente FC el 2012. Juga 41 partits i guanya una Lliga, una Taça de Portugal i una Copa de Lliga portugueses.

El 16 de juliol del 2014 arriba a la Lliga espanyola cedit al València CF, equip amb el qual és titular indiscutible al centre del camp. Anota el seu primer gol en la quarta jornada de Lliga davant del Getafe. Al llarg del curs juga 37 dels 42 partits oficials entre Lliga i Copa, la majoria com a titular i en els quals suma quatre gols. Després d’haver aconseguit la classificació per a la Lliga de Campions, en la següent temporada es fa oficial la seva incorporació definitiva al València CF. En la seva segona temporada suma 41 partits oficials, dos gols i set assistències.

Després de dues temporades al València, el dijous 21 de juliol del 2016 es fa oficial la seva incorporació al FC Barcelona. És presentat el dimecres 27 de juliol, tres dies abans de complir 23 anys, convertint-se d’aquesta manera en el setè portuguès de la història del Club. Des del seu debut amb el FC Barcelona juga 77 partits i marca tres gols.

El 7 de setembre del 2014 debuta amb Portugal en un partit contra Albània. Durant la temporada que va estar cedit al València FC, amb només 21 anys, comença a ser un habitual en les convocatòries de la selecció. L’estiu del 2016 André Gomes assoleix el seu principal èxit amb el combinat nacional, l’Eurocopa que es disputa a França l'estiu del 2016.

Perfil tècnic

No són molts els jugadors que combinen l’alçada, la visió de joc, el colpeig de pilota i la potència física d’André Gomes. El portuguès és un futbolista decisiu en l’última passada i capaç de sorprendre també amb arribades des de la segona línia. Polivalent, ofereix un munt de solucions tàctiques a l’entrenador.