15 Paulinho

José Paulo Bezerra Maciel Júnior

Migcampista

És un migcampista polivalent i amb arribada a l’àrea que pot jugar de pivot o d’interior

Procedent del Guangzhou xinès, el 17 d’agost del 2017, José Paulo Bezerra ‘Paulinho’, va signar el seu contracte i va ser presentat com a nou jugador del FC Barcelona.

La seva carrera com a futbolista professional, però, es remunta al 2006, quan va debutar amb el Vilnius FC de Lituània amb 18 anys. Posteriorment, també va passar pel Lodz polonés, abans de tornar, l’any 2008, a l’Audax São brasiler, el seu equip fins a juvenil. Un any més tard, va fitxar pel Bragantino i la seva bona temporada va cridar l’atenció del Corinthians, on es va estar fins al 2013. Aquí va ser on va començar a guanyar títols –una Lliga del Brasil i una Copa Libertadores- i es va poder fer un lloc en la ‘canarinha’, amb la qual va debutar l’any 2011.

El seu retorn a Europa va ser a l’estiu del 2013, quan el Tottenham se’l va endur i s’hi va estar dues temporades. Va ser al 2015 quan va firmar pel Guangzhou xinès, on va guanyar la Supercopa xinesa, la Lliga xinesa i l’AFC Champions League (Lliga de Campions de l’Àsia). En tots aquests anys, Paulinho va acumular 462 partits i va marcar 98 gols.

Quant a les seleccions, Paulinho va arribar al Barça sent un dels fixos en les convocatòries de la ‘canarinha’. Amb la seva selecció ha guanyat la Copa Confederacions l’any 2013.

Perfil tècnic

És un migcampista que destaca per la seva potència física, arribada a l’àrea i polivalència, podent jugar de pivot o d'interior. És un jugador tot terreny, fiable en la conducció, sacrificat en defensa i amb un bon xut a porteria.