23 Umtiti

Samuel Umtiti

Defensa

L'internacional francès, blaugrana des de 2016, es caracteritza per la seva potència física, la seva capacitat d'anticipació i la seva bona sortida de pilota

Samuel Umtiti va arribar al FC Barcelona per reforçar la línia defensiva de l’equip de Luis Enrique. El francès d’origen camerunès va aterrar a Barcelona el dia 14 de juliol de l’any 2016 procedent de l’Olympique de Lió, on va ser un habitual als onzes inicials durant les temporades prèvies a la seva incorporació al Barça.

Sorgit de les categories inferiors del Club lionès, Umtiti va arribar al primer equip la temporada 2011/12. El jugador blaugrana va disputar un total de 170 partits amb l’equip francès, en què va marcar cinc gols i va repartir dues assistències.

El jugador culer va anar convocat amb la selecció francesa per a l’Eurocopa 2016 que es va disputar al seu país. Umtiti va debutar amb el conjunt de Deschamps als quarts de final de l’Eurocopa contra Islàndia. La gran actuació que va fer al seu primer partit amb França li va atorgar la titularitat a la resta de la competició, i va disputar així tots els minuts de la semifinal contra Alemanya i la final contra Portugal al complet. Abans de debutar amb la selecció absoluta de França, el central francès va passar per tots els equips de les categories inferiors dels ‘bleus’.

Samuel Umtiti va ser presentat com a jugador del FC Barcelona el 15 de juliol del 2016.

Perfil tècnic

El francès dóna moltes possibilitats a la defensa del Barça, ja que pot actuar tant a l’eix com al lateral esquerre. Umtiti es caracteritza per la seva potència física, la seva capacitat d’anticipació i per gaudir d’una bona sortida de pilota des del darrere. No és excessivament alt (1,81 m), però compta amb un físic que li permet ser protagonista a les jugades a pilota aturada, tant en la rematada com en els refusos. De fet, Umtiti ha marcat més d’un gol amb xuts exteriors en segones jugades. Abans d’arribar al Barça, tot i la seva curta edat, ja havia demostrat dots de lideratge actuant puntualment com a capità en el seu anterior Club, l’Olympique de Lió.