Un any sense Johan Cruyff

Un any sense Johan Cruyff

Es compleix el primer aniversari de l’adéu de qui fou jugador, entrenador i peça fonamental de la història moderna del Barça

El 24 de març del 2016, fa tot just un any, coneixíem la mort de Johan Cruyff. Des del mateix moment de l’anunci oficial per part de la família, les mostres de suport van anar arribant des de tots els punts del planeta. El barcelonisme deia adéu a una peça clau en la seva història, i el món del futbol perdia una de les figures més rellevants, tant com a jugador com des de la banqueta. I és que l’Holandès Volador, com va ser batejat durant la seva etapa de futbolista al Barça, va canviar la manera de veure el futbol.

Un any després, el FC Barcelona i el futbol mundial segueixen recordant, amb el dolor de qui ha perdut una part important de les seves arrels, una figura fonamental. Cruyff va ser homenatjat a partir d’aquell 24 de març al Barça, a l’Ajax, a Holanda i al món. El FC Barcelona va habilitar a la tribuna del Camp Nou un espai memorial per acomiadar la figura de l’holandès. L’espai va estar obert durant quatre dies, i hi van passar un total de 60.525 barcelonistes per donar-li l’últim adéu. Entre ells, hi van passar tots els expresidents del Club vius (Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell i l’actual president, Josep Maria Bartomeu). Un d’ells, Montal, ens va deixar fa uns dies i també rebrà un últim adéu a l’Estadi.

Des del moment en què es va conèixer la notícia de la mort de Johan Cruyff, les mostres de dol i reconeixement des d’arreu del món es van succeir sense descans. El Camp Nou va poder homenatjar-lo des d’allà on ell havia gaudit més: des de la gespa. Uns dies després del seu adéu, a l’Estadi s’hi disputava el Clàssic contra el Reial Madrid. Els jugadors van lluir una samarreta especial, i el Camp Nou va mostrar un espectacular mosaic amb el lema ‘Gràcies Johan’. A les graderies, nombroses pancartes donaven les gràcies a l’holandès per tot el que havia donat al Club.

I és que Cruyff va brillar com a jugador entre el 1973 i el 1978, i posteriorment va tornar al Camp Nou per canviar la mentalitat del Barça des de la banqueta. Va dirigir el Dream Team durant vuit anys, l’època en què el Club va desenvolupar un estil de joc i una filosofia que no ha abandonat fins al dia d’avui. A més, va guanyar quatre lligues consecutives i la primera Copa d’Europa de la història blaugrana, entre molts altres títols.

Els actes en la seva memòria, aquest dissabte

Quan es compleix el primer aniversari de l’adéu de Johan, el FC Barcelona anunciarà aquest dissabte les accions que el Club durà a terme en la seva memòria juntament amb la família. L’acte, previst inicialment per al dijous, es va haver d’ajornar a causa de la mort de l’expresident Agustí Montal, qui va portar Johan Cruyff al Barça l’any 1973. Així doncs, el dissabte a les 11 hores, a l’Auditori 1899, es presentaran totes les accions amb la presència de Jordi Cruyff, Josep Maria Bartomeu –president del Club-, i Jordi Cardoner, vicepresident primer de l’Entitat.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut