fcb.portal.reset.password

memorial johan cruyff nit

El Memorial Johan Cruyff ha estat obert de dissabte a dimarts / FOTO: GERMÁN PARGA-FCB

Gràcies, Johan. Aquest és el missatge que han volgut expressar els 60.525 barcelonistes que s’han acostat al Camp Nou des de dissabte fins aquest dimarts, quan ha tancat les seves portes el Memorial Johan Cruyff en record del llegendari exjugador i exentrenador culer que va morir el 24 de març passat als 68 anys.

Han estat jornades de molta emoció. Des del moment en què es va saber la notícia el món de l’esport va mostrar el seu dol i, alhora, el seu reconeixement pel valor de la figura de l’holandès. Una de les primeres reaccions va ser la carta oberta de tots els presidents del FC Barcelona, publicada hores després que la família Cruyff comuniqués la tràgica notícia.

En aquest escrit Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu recordaven Cruyff com “un dels millors jugadors i entrenadors de la història”, així com “l’enorme petjada professional i humana” que ha deixat al Club. Tots ells, a més, assistiran dissabte a un Clàssic que rendirà homenatge a l’Holandès Volador.

Les xarxes socials i la premsa mundial també van omplir-se d’homenatges, reportatges i fotografies dedicats al ‘14’, que ha atret fins al Camp Nou autoritats i personalitats de tot l’espectre polític, social i sobretot esportiu. Ja fossin deixebles seus del Dream Team, la totalitat dels equips professionals del FC Barcelona -des del primer equip fins al Juvenil B, incloent el Femení A i les quatre seccions-, així com els equips del futbol formatiu blaugrana al complet. També han assistit els representants d'altres equips de Primera, com el Llevant -equip en què Cruyff va jugar durant uns mesos- o dels Clubs amb més rivalitat històrica, com ara l’actual entrenador de l’Espanyol, Constantin Galca, o el president del Reial Madrid, Florentino Pérez.Durant aquests dies el Gràcies, Johan ha estat un crit unànime. Sense colors ni banderes, un agraïment etern. Com la seva màgia com a futbolista o la seva revolució des de les banquetes. La creació del Dream Team, una obra avançada al seu temps, és segurament el millor llegat per a un Barça que s’ha posicionat com a referent mundial del bon futbol des del retorn de Cruyff al Club l’any 1988.

En Johan ja no hi és, però la seva empremta fa temps que està instal·lada al Camp Nou. Gràcies, Johan.

[[BOTOGRIS::Especial informatiu++L'ADÉU A UN GRAN MITE::http://www.fcbarcelona.cat/l-adeu-d-un-gran-mite-johan-cruyff::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Jordi Cardoner: "Han estat quatre dies d'unió del barcelonisme"

El vicepresident Jordi Cardoner, que ha estat qui ha pronunciat la xifra final de 60.525 assistents al Memorial, ha destacat que “han estat uns dies marcats pel respecte a la persona de Cruyff -al jugador i a l’entrenador- i que han estat quatre dies d’unió del barcelonisme”. “S’ha vist que, un cop més, som un club, un gran club”.  


Fans’ tributes at last farewell to Johan Cruyff por fcbarcelona
Tornar a dalt