Alexia, Pedri, el Barça Femení i Yulimar Rojas, nominats als Premis Laureus 2022

Alexia, Pedri, el Barça Femení i Yulimar Rojas, nominats als Premis Laureus 2022

Alexia és finalista a 'Millor esportista', l'equip femení a 'Millor equip' i Pedri i Yulimar a 'Revelació de l'any'

Els grans èxits individuals d’Alexia i Pedri, el triplet històric del Barça Femení i l’or llegendari de Yulimar Rojas tampoc han passat desapercebuts per als ‘Premis Laureus World Sports’, que han reconegut en forma de nominació a alguns dels esportistes blaugranes més destacats de l’any.

Alexia Putellas, un 2021 inoblidable

La capitana blaugrana ha estat una de les referents mundials en l’àmbit futbolístic del 2021. I és que la migcampista de Mollet del Vallès s’ha endut tots els premis possibles tant a nivell col·lectiu com individual.

Consolidada com una de les peces fonamentals de l’equip guanyador d’un impressionant triplet, Alexia ha estat guardonada per tots els principals estaments futbolístics. En els darrers sis mesos, la jugadora catalana ha recollit la Pilota d’Or, el FIFA The Best, el premi a Jugadora de l’Any de la UEFA, el Globe Soccer Award i la Creu de Sant Jordi. Una quantitat de reconeixements individuals sense precedents en el món del futbol.

Foto Alexia Putellas

Ara, lluitarà contra algunes de les esportistes més importants del panorama mundial com la tenista Ashleigh Barty, la nedadora Emma Mckeon o l’atleta Allyson Felix per portar la seva transcendència més enllà del futbol i convertir-se en la millor esportista de l’any.  

Pedri, un any de consolidació

Guanyador del Trofeu Kopa i del Golden Boy, el migcampista culer ha realitzat un any 2021 espectacular. A més dels premis individuals ja esmentats, també va aconseguir diversos èxits grupals tant amb el FC Barcelona com amb la selecció espanyola.

A la seva primera campanya al FC Barcelona, la 2020/21, va aconseguir la Copa del Rei aixecada a Sevilla. A més, va formar part de l’11 ideal de l’Eurocopa i va ser escollit el millor jugador jove, després d'arribar a semifinals amb Espanya, a més de guanyar la plata als Jocs Olímpics de Tokio. Unes actuacions que el van situar en l'Olimp del Golden Boy, entregat pel diari italià Tuttosport, i del Trofeu Kopa, guardó que atorga la revista francesa France Football. Dues distincions que cap altre futbolista menor de 21 anys va poder encalçar, sumada a la seva nominació per a la Pilota d’Or.

2021-12-16 Shooting Pedri Golden Boy - 052-2

El de Tegueste ràpidament es va erigir en un dels pilars de les alineacions blaugrana en el curs 2020/21, on va ser el blaugrana més utilitzat, amb un total de 52 aparicions. Una dada que el va convertir en el segon futbolista més jove a sumar 50 partits en la història del FC Barcelona, només superat per Bojan. A més a més, comptabilitzant els partits de seleccions, va tancar la temporada esportiva convertint-se en el futbolista amb més partits disputats, amb 73. Les lesions van minvar la seva participació a la darrera part de l’any, però tot i així el 2021 ha estat l’any de la gran irrupció de Pedri al món del futbol.

El Barça Femení, un triplet de bandera

Constància i talent són les paraules per definir el darrer any futbolístic del Barça Femení. Tant sota les ordres de Lluís Cortes com de Jonathan Giráldez, les jugadores blaugranes han demostrar al llarg del 2021 la seva superioritat tècnica i col·lectiva a escala europea i nacional.

Abanderades d'un futbol associatiu que representa a la perfecció la identitat del Barça i de La Masia, les culers s'han endut amb ma ferma fins a quatre títols: Champions League, Lliga, Copa de la Reina i Supercopa d'Espanya. A més, les estadístiques de l'equip en l'any natural deixen clar la superioritat i el tipus de futbol que ha desenvolupat el Barça al llarg d'aquest 2021. En els 57 partits que han disputat en l'any natural, han sumat 53 victòries i només dos empats i dues derrotes. A nivell golejador, els números també són aclaparadors. En aquests 57 partits han sumat l'astronòmica xifra de 256 gols i una mitjana de quatre dianes per partit.

Amb aquesta nominació a millor equip de l'any dels Premis Laureus, el Barça Femení competirà contra alguns dels millors conjunts esportius en l’àmbit mundial com l'equip olímpic xinès de Diving, la selecció italiana guanyadora de l'Eurocopa o l'Argentina de Messi que es va endur la Copa Amèrica després de 28 anys.

Yulimar Rojas, or històric

Yulimar Rojas es va convertir en medalla d'or a Tòquio 2021. Aquesta medalla és encara més històrica, perquè la veneçolana es va convertir en la primera dona del FC Barcelona a aconseguir un or en uns Jocs Olímpics. A més, el seu nom va entrar en l'olimp barcelonista, ja que es va erigir en la dotzena esportista culer en coronar-se amb l'or.

mini_FOTO YULIMAR

Yulimar Rojas que, com Pedri, competeix per ser Revelació de l'Any, comparteix nominació amb Daniil Medvedev, Emma Raducanu, Ariarne Titmus i Neeraj Chopra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut