Alexia Putellas guanya el premi de 'Millor Jugadora d'Europa de la UEFA'

Alexia Putellas guanya el premi de 'Millor Jugadora d'Europa de la UEFA'

La capitana del Barça Femení enalteix una temporada hegemònica i llegendària blaugrana amb aquest guardó individual, que mai havia estat assolit per una futbolista de l'Estat

El FC Barcelona Femení segueix copant focus a Europa. Després de monopolitzar el confeti en Copa, Lliga i Champions, ara Alexia Putellas s'ha erigit en la 'Millor Jugadora d'Europa de la UEFA'. Un premi individual tenyit de color blaugrana, perquè Jennifer Hermoso i Lieke Martens han completat el podi. 

Alexia: "Sento com si aixequés un títol col·lectiu com a capitana de l'equip"

Alexia

Una migcampista total 

L'ascendència de la 11 blaugrana no només queda reflectida pel braçalet de capità que llueix. També pel joc que desplega sobre el verd. Mil i una tardes, l'Estadi Johan Cruyff ha gaudit de la qualitat de la migcampista de Mollet, que també ha estat galardonada com la millor migcampista de la UEFA Champions League. Una jugadora que dota l'atac blaugrana de quirats i vertigen. 

Peça cabdal en les alineacions del curs 2020/21, Alexia va sumar 31 partits de Lliga, 9 de Champions Leauge, 3 de Copa de la Reina i un de Supercopa. Fent rutllar i dinamitant el joc de possessió del FC Barcelona, la capitana també va ser una piconadora de marcar gols. I és que la seva cama esquerra concentra tècnica i treball a parts iguals. 

És un vers lliure en el mig del camp que a la qualitat en la passada se li ha de sumar la faceta anotadora. El timó barcelonista va firmar 26 gols (18 en Lliga Iberdrola, 2 en Champions League, 5 en Copa i un en Supercopa) i 16 assistències (12 en competició lliguera, dos en el torneig europeu i dos en el del KO). I algunes dianes d'importància; perquè va firmar un doblet en la final de Copa (4-2) i va transformar un penal en la final continental davant el Chelsea (0-4).

mini_ALEXIA
Alexia celebrant el magistral penal transformat en la final de la Champions League 2020/21 disputada a Göteborg. Va ser el 0-2 d'aquella nit màgica

Unes estadístiques que enalteixen la presència d'aquesta blaugrana de bressol en la medul·lar del Barça Femení. Un elenc que va experimentar la glòria en forma de triplet. I que, ara en la cerimònia de la UFEA, on Paños, Paredes i Jenni Hermoso també han estat premiades, ha vist reafirmada la seva hegemonia en el vell continent gràcies a aquest guardó individual d'Alexia. Una de les icones del Barça Femení des del 2012.

 

Un premi inèdit per una jugadora estatal 

El Barça Femení segueix actualitzant els llibres d'història. Si la campanya passada les barcelonistes es van convertir en el primer equip de l'estat espanyol en assolir el triplet, ara Alexia Putellas ha esdevingut la precursora estatal en alçar el guardó de 'Millor Jugadora d'Europa de la UEFA'. 

Una denominació que per segona vegada es tenyeix de blaugrana. Prèviament, Martens, després de fitxar per l'Entitat el 2017, s'havia embutxacat aquest premi. Un reconeixement que situa el FC Barcelona Femení, altre cop, en el lloc d'or del futbol. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut