Barça-Llevant: Campiones de Copa per ser úniques! (4-2)

Barça-Llevant: Campiones de Copa per ser úniques! (4-2)

Les culers han alçat el trofeu coper al cel de Butarque i s'han convertit en llegendàries, ja que han completat un triplet magistral

Mai havia passat. El FC Barcelona s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina, per vuitena vegada, després de vèncer el Llevant (4-2). D'aquesta manera, s'ha convertit en el primer equip blaugrana femení i estatal en assolir el triplet. Uns tres trofeus, Copa, Lliga i Lliga de Campions, que emmarquen la temporada de les de Lluís Cortés. Sublim, majestuosa i extraordinària. Un curs que se serigrafia en lletres d'or en les pàgines blaugranes. Són unes campiones úniques!

 

Un partit més, la posada en escena de les blaugranes ha estat fascinant. Des del segon u, la porteria de María ha viscut en un setge constant del Barça, dominador des del començament. Intens i enèrgic en tot el camp de Butarque. Un escenari, il·luminat pel sol i pel joc culer, que ha presenciat la circulació vertiginosa de les de Lluís Cortés. També hermètiques en defensa davant les aparicions esporàdiques de les atacants del Llevant. 

De cap... 

Perquè les barcelonistes han monopolitzat les accions ofensives. I, ben aviat, gràcies a un cop de cap de Patri Guijarro en un córner servit per Lieke Martens, han sacsejat el lluminós. Un 1-0 curt pels arguments escrits pel Barça. Un elenc ambiciós que, a través del control absolut de la possessió, ha enlluernat encara més el partit amb el 2-0 i el 3-0, també amb la part pensadora del cos. Obra d'Alexia i de Torrejón, ambdues assistides per la precisió de la 22 holandesa. 

... cap al títol, però no sense sofriment

D'aquesta manera, el Barça ha comparegut al segon acte amb un clar i meritori 3-0. Però el conjunt granota ha ofert resistència en la segona meitat. En un acte de rebel·lió, el Llevant ha trontollat la superioritat culer. Més quan Alba Redondo ha firmat el 3-1. Amb l'embranzida d'aquesta diana, el guió del partit ha canviat. Les línies del partit han adquirit una altra direcció, més ajustada. 

 

L'eufòria del Llevant ha augmentat amb el 3-2 de Banini. Però la capitana barcelonista, MVP de la final, s'ha encarregat de refredar l'estat d'empenta del rival. Amb una jugada plena de quirats, Alexia ha dibuixat un il·lusionant 4-2. Un resultat que ha catapultat les blaugranes cap a la victòria final i cap a un nou títol. 

D'aquesta manera, el Barça s'ha proclamat campiona de Copa de la Reina. Un trofeu que situa les de Lluís Cortés en l'Olimp del futbol. Un equip que enlluerna i, ara, s'ha convertit en llegendari amb el triplet inèdit assolit. Sou unes campiones úniques! 

FITXA DEL PARTIT 

Barça, 4
Llevant, 2

Barça: Cata Coll, Marta Torrejón, Pereira, Mapi León, Leila (Melanie, min. 88), Aitana (Losada, min. 77), Patri Guijarro (Hamraoui, min. 46), Alexia, Mariona (Crnogorčević, min. 77), Jennifer Hermoso (Bruna, min. 88) i Martens
Llevant: María, Lucía Gómez (Paula, min. 64), Cometti (Andonova, min. 77), María Méndez, Alharilla, Banini, Zornoza, Toletti, Alba Redondo (Francisca, min. 85), Rocío i Esther 

Gols: 1-0, Patri Guijarro (min. 5); 2-0, Alexia (min. 20); 3-0, Marta Torrejón (min. 29); 3-1, Alba Redondo (min. 59); 3-2, Banini (min. 67); 4-2, Alexia (min. 73)

Àrbitra: Martínez Madrona. Ha amonestat amb targeta groga les blaugranes Hamraoui (min. 61) i Melanie (min. 91)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut