Alexia Putellas guanya la Pilota d’Or 2021!

Alexia Putellas guanya la Pilota d’Or 2021!

La migcampista fa història en convertir-se en la primera futbolista blaugrana en assolir el prestigiós guardó que l’acredita com la millor del món, segons France Football

Alexia Putellas és la guanyadora de la Pilota d’Or 2021. La migcampista ha recollit el guardó aquest dilluns a la nit en una gala celebrada a Paris, amb una àmplia representació blaugrana, entre les quals les altres quatre companyes seves nominades (Paños, Paredes, J. Hermoso i Martens). D’aquesta manera, es converteix en la primera futbolista de la història del Barça en assolir el prestigiós trofeu que l’acredita com la millor del món, segons la revista France Football. Ella ha estat la reina en una nit marcada també pel setè guardó de Leo Messi i Pedri, guanyador del Trofeu Kopa.

Una flamant guanyadora emocionada i agraïda. "Vull agrair a totes les meves companyes. Aquest és un premi individual, però sens dubte és un premi col·lectiu. A tots els entrenadors que han cregut en mi, a l'afició, que espero que seguim gaudint, al Club, que avui compleix 122è aniversari i el destí ha volgut que avui aixequi aquest títol, i a la meva família", ha explicat. Però sobretot ha volgut dedicar aquest moment únic al seu pare: "Espero que estiguis orgullós de la teva filla, va per tu pare, allà on siguis", ha exterioritzat.

En la tercera edició que la Pilota d’Or s’entrega també en categoria femenina, Alexia succeeix Megan Rapinoe (2019) i Ada Hegerberg (2018) en el tron. Mai cap català l’havia alçat i només un espanyol: l’aleshores barcelonista Luis Suárez Miramontes, fa 61 anys. Entre el gallec (1960) i la de Mollet (2021), els altres futbolistes que han guanyat la Pilota d’Or vestits de blaugrana han estat Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stoitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) i Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 i 2021). 

Gols i títols per a la història

El reconeixement arriba després del gran any d’Alexia i el Barça Femení. L’actual capitana va liderar l’equip cap a un Triplet de llegenda. Seu va ser el segon gol a la final de Göteborg per aplanar la primera Champions League i l’MVP de la final de la Copa de la Reina, que certificava el tercer títol i l’eternitat. En la temporada passada, l’‘11’ culer va disputar 44 partits, en els que va marcar 26 gols. En el present ja suma 13 compromisos i 13 dianes.



Convertida en icona del Club -que l'acaba de renovar fins al 2024- i en referent de les noves generacions, Alexia és la tercera futbolista amb més partits jugats (364) i la segona màxima realitzadora (157) de la història del Barça Femení. De fet, el primer gol a l’Estadi Johan Cruyff i el primer al Camp Nou a l’era moderna van portar la seva rúbrica.



La Pilota d'Or 2021 se suma al premi Jugadora de l'Any a Europa per la UEFA, que va rebre fa uns mesos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut