Pedri també s'endú el Trofeu Kopa

Pedri també s'endú el Trofeu Kopa

Una setmana després de proclamar-se ‘Golden Boy’, el canari guanya un altre guardó individual

El 2021 de Pedri no s’atura. Tot i portar uns mesos lesionat, el jove futbolista canari continua amb l’agenda ben ocupada, aquest cop pels premis. Després d’una primera temporada espectacular com a futbolista del Barça, de formar part de l’11 ideal de l’Eurocopa i de guanyar la plata als Jocs Olímpics de Tokio, el 16 del FC Barcelona està recollint els fruits d’una irrupció única a l’elit del futbol. Fa tan sols uns dies va ser nombrat guanyador del Golden Boy pel diari italià Tuttosport. Ara, Pedro González López, Pedri, també es proclama guanyador del trofeu Kopa, guardó que atorga la revista francesa France Football en reconeixement al millor futbolista menor de 21 anys.

Només rebre el premi, el talentós centrecampista de Tegueste ha fet un discurs d'agraïment. "Vull agrair al Barça, a tota la gent que m'ha donat suport dia a dia, sobretot als entrenadors i als capitans que van fer la meva instància a Barcelona més fàcil; com per exemple Leo. Gràcies per tota l'ajuda", ha explicat. També ha tingut paraules afectuoses per a la seva família: "Els hi dedico el premi que són els que estan dia a dia donant suport i donant-me consells". Un discurs breu però ple de tranquil·litat i suport per a l'illa de La Palma.

_GPF7038

Reconegut pels més grans

El trofeu Kopa té una particularitat que el fa molt especial. És un premi que atorga la revista France Football al millor futbolista sub-21 de l’any, però el comitè de selecció dels guanyadors no té res a veure amb els periodistes. Es tracta d’un premi escollit pels 33 guanyadors de la Pilota d’Or que estan vius actualment. Els millors futbolistes de la història, com Messi, Ronaldinho, Beckenbauer o Rivaldo, entre d’altres, s’encarreguen de triar un total de tres futbolistes, als quals atorguen una puntuació d’un, tres o cinc punts, en funció de les seves preferències.

Pedri ha estat l’escollit aquest any, una notícia que no sorprèn ningú després de la magnífica temporada del de Tegueste. El canari ha aconseguit guanyar-se el respecte del món del futbol a base de talent, esforç, humilitat i una capacitat de treball que l’ha portat a la primera línia del futbol mundial en molt poc temps. Fa poc més d’un any del seu debut al primer nivell amb el FC Barcelona i ara, quan tot just ha complert 19 anys, és un futbolista indiscutible tant al Barça com a la selecció espanyola.

Un 2021 per emmarcar

El 27 de setembre del 2020, en un partit contra el Vila-real al Camp Nou a la jornada tres de Lliga, Pedri debuta amb el Barça. Un any i dos mesos després, amb una Copa del Rei, un lloc a l’11 ideal de l’Eurocopa i una plata olímpica, el canari és tota una realitat. La temporada passada va ser el futbolista més utilitzat de la plantilla blaugrana, amb un total de 52 aparicions. Sumant les competicions de seleccions, també es va convertir en el futbolista de primer nivell amb més partits disputats a tot el món, amb un total de 73. El canari és una màquina de trencar rècords tot i la seva joventut i és difícil detectar on és el seu sostre.

Tots aquests mèrits el van portar a formar part dels 30 nominats a la pilota d’or, essent el jugador més jove de la llista, i a guanyar el ‘Golden Boy’ com a millor jugador de menys de 21 anys segons Tuttosport. Ara és France Football qui premia la seva qualitat amb l’entrega del trofeu Kopa, que es realitza des de l’any 2018 i fins ara només havien guanyat Kylian Mbappé i Matthijs de Ligt. Pedri s’ha imposat a futbolistes com Jude Bellingham, Bukayo Saka o Mason Greenwood i tanca d’aquesta manera un any 2021 per emmarcar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut