Pedri, guanyador del Golden Boy

Pedri, guanyador del Golden Boy

Cap futbolista menor de 21 anys ha pogut encalçar el migcampista blaugrana, que es converteix en el segon culer a aixecar aquest guardó

Ningú ha pogut amb Pedri en el Golden Boy. El 16 del FC Barcelona s’ha convertit en el flamant guanyador d’aquest guardó que entrega cada any el diari esportiu italià Tuttosport. Per tant, ocupa l’Olimp del millor jugador menor de 21 anys d’aquest 2021. Un premi material que enalteix els mèrits del canari sobre el verd i que serà entregat el 13 de desembre a Torí. A més, Pedri ha aconseguit 318 punts, 199 punts més que el segon classificat, Bellingham amb 119, sent la major diferència entre primer i segon a la història del premi. A més, la blaugrana Martens ha guanyat el premi a millor jugadora del 2021.

Partit rere partit Pedri ha exhibit una projecció meteòrica que, això sí, ha estat continguda per les lesions en les darreres setmanes. Perquè el de Tegueste ràpidament es va erigir en un dels pilars de les alineacions blaugrana en el curs 2020/21. Molt prolífic, i no solament per la quantitat de minuts, sinó també per la qualitat.

Les dades i el joc, al compàs del canari

I és que la paraula adaptació no entra en el catàleg extens del 16 del Barça. La campanya anterior va ser el blaugrana més utilitzat, amb un total de 52 aparicions. Una dada que el va convertir en el segon futbolista més jove a sumar 50 partits en la història del FC Barcelona, només superat per Bojan.

D’aquesta manera, comptabilitzant els partits de seleccions, va tancar la temporada esportiva convertint-se en el futbolista amb més partits disputats, amb 73. Després de perdre la final dels Jocs Olímpics contra el Brasil, on va acumular 120 minuts més, el jove talent culer es va convertir en el jugador de les lligues europees que més partits havia registrat al llarg de la temporada.

Unes estadístiques lloables engrandides amb un catàleg intangible de recursos sobre el verd. Una habilitat innata que va enlluernar tothom. Quirats en la passada i en el regat, posicionament estel·lar, associacions màgiques, intel·ligència veloç, gols i treball defensiu. Infinites virtuts que van enaltir el mig del camp del FC Barcelona.

Un premi a l’abast de pocs culers

 Pedri ha escrit una altra pàgina d’or poc repetida en les memòries blaugranes. Tot just s’ha convertit en el segon futbolista que vesteix l’elàstica culer que alça el Golden Boy. El primer va ser Leo Messi el 2005. Ara bé, altres futbolistes vinculats al FC Barcelona també s’han endut aquest guardó individual. És el cas de Cesc Fàbregas (2006) i el Kun Agüero (2007), que van fer-ho vestint altres samarretes.

Ara és el nom de Pedro González López, Pedri. Un imberbe culer que no ha pogut ser caçat per la resta de concursants i que ha agafat el relleu de Haaland. Una nova gesta relacionada a aquesta perla del FC Barcelona. I és que aquest 2021 s'ha escrit de tot i s’ha encerclat en lletres majúscules l’any del 16 barcelonista; l'únic futbolista del món a ser nominat per a la Pilota d'Or, el Trofeu Kopa i el Golden Boy. Talent precoç, el canari ha viscut un curs de somni i ple d’efemèrides. Ningú pot donar l'encalç a Pedri.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut