Alexia Putellas, guanyadora del premi The Best

Alexia Putellas, guanyadora del premi The Best

La migcampista catalana s’ha endut el guardó que atorga la FIFA com a millor jugadora de l’any

Alexia Putellas is The Best. Després d’haver estat escollida com la millor jugadora de l’any també per la UEFA i per France Football, la '11' blaugrana s’ha tornat a endur un nou premi individual.

 

Aquest cop ha estat el prestigiós premi The Best que atorga la FIFA des de fa sis anys amb la voluntat de reconèixer els millors futbolistes i entrenadors de l’any tant de la categoria masculina com de la femenina. 

En una gala telemàtica, Alexia, que ha rebut el premi de mans del capità del primer equip masculí Sergio Busquets, ha sumat 52 punts de mitjana entre les votacions de seleccionadors, capitans, mitjans i fans i s’ha imposat a Sam Kerr, jugadora del Chelsea (38 punts) i a la també blaugrana Jenni Hermoso (33 punts).

 

És el primer cop que el FC Barcelona, o un equip de la Lliga espanyola, pot presumir de tenir dues jugadores al podi.

"És una feina de molts anys. Esperem que el 2022 sigui igual"

Després de proclamar-se guanyadora, Alexia Putellas ha volgut agrair la feina que ha fet tant el Club com l’equip aquesta temporada i que l’ha portat a poder assolir el premi. Perquè per Alexia “aquest guardó és de totes”.

 

“Això farà que segueixi tenint la mateixa motivació, o fins i tot més, per a aquest any”, ha afegit, a banda de remarcar: “Això no és fruit de mesos o dies, és feina de fa temps. El 2021 va ser perfecte i esperem que el 2022 sigui igual. El Barça ha fet un projecte increïble i està treballant perquè segueixi sent-ho durant molts anys més”.

"Ara la Jenni i jo estem representant el Barça, però esperem que en un futur en vinguin moltes més", ha sentenciat. 

Laporta: "El projecte s'està consolidant"

Després de la gala, Barça TV ha emès un programa especial amb la guanyadora, Alexia, però també amb Jennifer Hermoso. També hi han estat present el president del FC Barcelona, Joan Laporta, així com el director d'esports professionals, Xavier Budó. 

 

Laporta, que s'ha mostrat molt orgullós, ha felicitat Alexia i ha comentat que "com a Club, esperem estar a la seva altura". Perquè, per a ell, una de les seves millors virtuts és la capacitat d'intentar millorar. En aquest sentit, ha comentat que "el del Barça és un projecte que s'està consolidant, mantenint el nivell, i estem al capdavant del món".

"Som la referència del futbol femení mundialment. Això fa que, per exemple, es pugui omplir el Camp Nou contra el Reial Madrid a la Champions. I allà on anem sempre es parla bé de l'equip. Tothom està molt orgullós del que s'està fent", ha dit. 

Martens, únic precedent culer al The Best 

Alexia Putellas no és l'única jugadora de l'actual plantilla del Barça que té un premi The Best a casa. Lieke Martens va aconseguir el guardó l’any 2017. Aquell mateix estiu, després de proclamar-se campiona de l’Europeu amb Països Baixos i de ser escollida MVP del torneig, la davantera neerlandesa va fitxar pel FC Barcelona. La gran campanya realitzada amb el Rosenborg, la formidable Eurocopa disputada a l’estiu i el bon inici de campanya amb el FC Barcelona van permetre a Lieke Martens convertir-se en la primera jugadora blaugrana en rebre el prestigiós títol individual de la FIFA. 

Des de llavors, la brasilera Marta Vieira (2018), l’estatunidenca Megan Rapinoe (2019) i l’anglesa Lucy Bronze (2020) s’havien alçat amb el guardó.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut