La temporada 2018/19, en 10 punts

La temporada 2018/19, en 10 punts

El Barça Lassa ha tancat el curs amb una gran decepció a la Lliga de Campions, però amb un balanç de sis títols de set possibles i sabedor que ha fet gaudir l’afició amb el seu handbol

Sis títols de set possibles

El Barça Lassa ha repetit el 6/7 de la temporada passada, aixecant els títols de: Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya, Super Globe, Copa Asobal, Lliga Asobal i Copa del Rei. A més, ha arribat a la VELUX EHF Final4, després de no aconseguir-ho el curs passat.

mini_CelebraciASOBAL1819_pic_dsc_1448

55 victòries, tres derrotes i un empat

El conjunt blaugrana ha disputat un total de 59 partits oficials aquesta temporada. N’ha guanyat 55, n’ha empatat un i ha encaixat només tres derrotes, totes elles a la Champions: a les pistes del Rhein-Neckar Löwen i del Veszprém durant la fase de grups, i les semifinals contra el Vardar al Lanxess Arena de Colònia.

Thiagus Petrus i Dolenec, els més utilitzats

Només dos jugadors han participat en tots els partits oficials de la temporada: Thiagus Petrus i Jure Dolenec han estat presents en els 59 partits que ha disputat l’equip al llarg de la temporada.

Aleix i Dika, els golejadors

Aleix Gómez ha acabat la temporada com a màxim golejador de l’equip, amb un total de 220 gols. El segueix el francès Dika Mem, autor de 203 gols.

mini_BaraLassaHandbol-RKVardar27-29SemifinalFinalFourEHFChampionsLeague2019_1_pic_2019-06-01_vardarvsfcb_70

24 protagonistes diferents

Xavi Pascual ha utilitzat un total de 24 jugadors durant la temporada. A més dels 18 jugadors del primer equip (amb l’arribada de Nemanja Ilic el mes de febrer), el tècnic ha fet debutar sis jugadors del filial: Jannek Klein, Mamadou Diocou, Àlex Pascual, Juri Knorr, Jorge Pérez i David Roca.

2.154 gols en 59 partits

El Barça Lassa 18/19 s’ha caracteritzat per un joc de molta velocitat, amb més atacs però també amb més accions en defensa. Això s’ha traduït en un total de 2.154 gols a favor, que suposa una mitjana de 36,5 gols per partit, i de 1.500 gols en contra (25,4 de mitjana).

Rècords golejadors

El partit amb més gols anotats va ser el primer del curs, la semifinal de la Supercopa de Catalunya a la pista del Sant Esteve Sesrovies (52). A la Lliga Asobal el rècord també va ser en la primera jornada a Alcobendas (50), mentre que a la Lliga de Campions la xifra màxima va ser a Kristianstad, amb 44 gols.

Els extrems, clau

Aquest joc vertiginós ha donat encara més protagonisme als extrems, que s’han vist afavorits pels nombrosos contraatacs i la precisió en les passades llargues de Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller. Com a conseqüència d’això, als ja esmentats 220 gols d’Aleix Gómez cal sumar 190 de Víctor Tomàs, 158 d’Aitor Ariño, 89 de Nemanja Ilic i els 163 que va aconseguir Casper Mortensen abans de la lesió. Un total de 820 gols dels extrems, que suposa un 38% del total dels gols de l’equip.

Quatre partits contra el Logroño la Rioja

L’equip amb qui més vegades s’ha enfrontat el Barça Lassa aquesta temporada ha estat el Logroño La Rioja, amb un total de quatre partits. El primer va ser en la Supercopa d’Espanya, amb victòria culer per 27-35. Al novembre va arribar el partit de Lliga Asobal al Palau, i es va repetir el triomf (45-31). Ja al mes de març, el duel de la segona volta de la Lliga a Logroño va acabar amb empat (28-28), i uns dies més tard tots dos equips es van tornar a creuar en les semifinals de la Copa del Rei d’Alacant. Els blaugranes van accedir a la final gràcies a un resultat de 28-24.

Xavi Pascual i Víctor Tomás, de rècord

Finalitza la temporada del 10è aniversari de Xavi Pascual a la banqueta del Barça. El tècnic ha sumat sis títols més al capdavant de l’equip, i arriba a la xifra de 49. El capità Víctor Tomàs, per la seva banda, ha completat la 16a temporada al primer equip blaugrana, i ja suma 63 títols.

mini_BaraLassaHandbol-HBCNantes29-2614FinalTornadaEHFChampionsLeague1819_pic_fcbhandbol_hbcnantes-063
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut