1. Pérez de Vargas

Porter

202108-Fitxa-Web-1920x1080_01-02
Considerat un dels millors porters del món, aporta seguretat, elasticitat, reflexes i capacitat de decisió en els moments clau dels partits

Gonzalo Pérez de Vargas va néixer a Toledo el 10 de gener del 1991. Les seves primeres passes a l’handbol les va realitzar a la seva localitat natal. Des del 1998 fins l’any 2007 va formar part de l’AMIBAL de la ciutat castellana.

Les seves capacitats a la porteria no van passar per alt als tècnics de l’handbol formatiu blaugrana, que el van incorporar a les categories de base de la secció la temporada 2007/08. Pérez de Vargas va formar part del pla de formació que l’actual tècnic, Xavi Pascual, i llavors responsable de les categories de formació, va desenvolupar a Residencia Blume i d’on han sorgit jugadors com Saubich, Ariño o el mateix Pérez de Vargas.

La mateixa temporada 2007/08 ja va participar en entrenaments i partits amistosos amb el primer equip. La temporada 2009/10 va debutar en partit oficial amb el primer equip. El 19 de setembre del 2009 i davant el BM Toledo, Pérez de Vargas jugava el seu primer partit oficial i ho va fer al Palau Blaugrana.

Durant la temporada 2010/11 va seguir participant en entrenaments i partits del primer equip, simultaniejant la seva presència amb la defensa de la porteria del filial.

Per seguir la seva evolució va ser cedit al BM Granollers. Amb els del Vallès va jugar dues temporades (2011/12 i 2012/13) i la temporada 2013/14 va ser cedit al Fenix Toulouse de la Lliga francesa. Les seves bones actuacions el van portar a la internacionalitat absoluta amb Espanya.

A Tolosa va fer la confirmació de les bones perspectives demostrades a Barcelona i Granollers. Escollit millor jove de la Lliga francesa 2013/14, va finalitzar la temporada com a millor porter en percentatge d’aturades, amb un 41,30% d’encert i el segon en nombre total d’aturades, amb 299.

El bon paper a Toulouse i la sortida d’Arpad Sterbik van propiciar el retorn de Gonzalo al Palau Blaugrana l’estiu del 2014. Aquella temporada va aconseguir l’històric i inoblidable 7 de 7. Durant dos cursos va seguir aprenent a la ombra de Danijel Saric, amb qui va formar una gran parella. L’adéu de Saric va permetre que el toledà fes un pas endavant, primer amb Ristovski com a company i des del 2018 amb el danès Möller al seu costat. Es troba en la seva maduresa personal i esportiva, i està considerat un dels millors porters del món.

PERFIL TÈCNIC

Gonzalo Pérez és un jugador nascut per defensar la porteria. Considerat un dels millors porters del món, aporta seguretat, elasticitat, reflexes i una capacitat per decidir en els moments clau dels partits que pocs porters a Europa tenen.

Pérez de Vargas té una gran capacitat d’aturar el llançaments exteriors, els de 7 metres i la seva regularitat i fermesa fan del porter del FC Barcelona un excel·lent baluard sota els tres pals.

Lloc de naixement
Toledo
Data de naixement
10/01/1991
Pes
86kg
Alçada
188cm
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut