1. Gonzalo

Porter

1_players_HANDBALL.jpg
Considerat un dels porters amb més present i futur d’Europa, aporta seguretat, elasticitat i una capacitat de reacció que pocs tenen

Gonzalo Pérez de Vargas va néixer a Toledo el 10 de gener del 1991. Les seves primeres passes a l’handbol les va realitzar a la seva localitat natal. Des del 1998 fins l’any 2007 va formar part de l’AMIBAL de la ciutat castellana.

Les seves capacitats a la porteria no van passar per alt als tècnics de l’handbol formatiu blaugrana, que el van incorporar a les categories de base de la secció la temporada 2007/08. Pérez de Vargas va formar part del pla de formació que l’actual tècnic, Xavi Pascual, i llavors responsable de les categories de formació, va desenvolupar a Residencia Blume i d’on han sorgit jugadors com Saubich, Ariño o el mateix Pérez de Vargas.

La mateixa temporada 2007/08 ja va participar en entrenaments i partits amistosos amb el primer equip. La temporada 2009/10 va debutar en partit oficial amb el primer equip. El 19 de setembre del 2009 i davant el BM Toledo, Pérez de Vargas jugava el seu primer partit oficial i ho va fer al Palau Blaugrana.

Durant la temporada 2010/11 va seguir participant en entrenaments i partits del primer equip, simultaniejant la seva presència amb la defensa de la porteria del filial.

Per seguir la seva evolució va ser cedit al BM Granollers. Amb els del Vallès va jugar dues temporades (2011/12 i 2012/13) i la temporada 2013/14 va ser cedit al Fenix Toulouse de la Lliga francesa. Les seves bones actuacions el van portar a la internacionalitat absoluta amb Espanya.

A Tolosa va fer la confirmació de les bones perspectives demostrades a Barcelona i Granollers. Escollit millor jove de la Lliga francesa 2013/14, va finalitzar la temporada com a millor porter en percentatge d’aturades, amb un 41,30% d’encert i el segon en nombre total d’aturades, amb 299.

La bona actuació de Pérez de Vargas va fer possible, lligada a la sortida d’Arpad Sterbik, el retorn del castellà a la disciplina blaugrana per a la temporada 2014/15. Seria una temporada inoblidable, ja que el FC Barcelona aixecaria els set títols en joc. Ara per ara, s’ha fet un lloc a la porteria blaugrana sent un dels millors porters del panorama europeu.

PERFIL TÈCNIC

Gonzalo Pérez és un jugador nascut per defensar la porteria. Considerat un dels porters amb més present i futur d’Europa, aporta seguretat, elasticitat i una capacitat de reacció als llançaments que pocs porters a Europa tenen.

Pérez de Vargas té una gran capacitat d’aturar el llançaments exteriors, els de 7 metres i la seva regularitat i fermesa fan del porter del FC Barcelona un excel·lent baluard sota els tres pals.

 

Lloc de naixement
Toledo
Data de naixement
10/01/1991
Pes
84kg
Alçada
190cm

Totes les notícies

Videos

Tanca l'article