Xavi Pascual Fuertes

Entrenador

202009-Fitxa-Web-1920x1080_01-coach
Exporter de l'handbol blaugrana, Xavi Pascual ha aixecat tots els títols possibles com a tècnic del FC Barcelona

Xavi Pascual assumeix el càrrec d'entrenador del FC Barcelona el 9 de febrer de 2009, quan el Club va decidir rellevar Manolo Cadenas. Abans havia estat tècnic ajudant durant tres anys i mig.

Nascut a Barcelona el 8 de març de 1968, va començar els seus estudis al col·legi Voramar i aviat es va incorporar al món de l'handbol jugant a les categories inferiors del FC Barcelona. Com a jugador va desenvolupar la seva carrera com a porter.

El 2005 comença la seva etapa com a tècnic al FC Barcelona, encarregant-se de la preparació de porters, amb Xesco Espar com a entrenador del primer equip. La temporada següent assumeix també, durant dos anys, la coordinació de les categories inferiors de l'handbol blaugrana. A l'inici de la temporada 2008/09 passa a ser el segon entrenador del primer equip, a les ordres de Manolo Cadenas.

Com a primer entrenador del FC Barcelona Xavi Pascual ha aixecat tots els títols possibles. Especialment memorable va ser la temporada 2014/15, en què va guanyar els set títols en joc, inclosa la novena Lliga de Campions de la secció.

En la seva etapa com a jugador, va debutar al primer equip la temporada 1986/87, després de passar per les categories inferiors del FC Barcelona. La temporada següent va anar a jugar al Handbol Palautordera, durant dos anys. La temporada 1989/90 va tornar a jugar al FC Barcelona com a tercer porter. En aquesta segona etapa al conjunt blaugrana va aconseguir una Copa d'Europa (1990/91). Un any més tard va començar un llarg periple per diferents equips de la Lliga Asobal. Primer va militar durant tres temporades al Teucro (1994-99). Les tres següents va passar per l'Ademar, el Guadalajara i el Gáldar. Després de dues temporades al Txapela, Xavi Pascual va fitxar per l'Octavio Pilotes Posada, on hi va jugar sis anys i on es va retirar com a jugador.

Lloc de naixement
Barcelona
Data de naixement
08/03/1968
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut