La temporada blaugrana en dades

La temporada blaugrana en dades

Un cop abaixat el teló d’un nou curs, repassem les estadístiques més rellevants que ha deixat el curs 2018/19 a Can Barça

Amb la temporada 2018/19 finalitzada amb una amarga derrota contra el València a la Final de Copa (1-2), és hora de fixar-se en les dades que ens ha deixat una nova temporada. Deu mesos de futbol deixen moltes xifres a destacar, i procedim a repassar-ne les més interessants dels futbolistes culers.

Rakitic, Sergio, Coutinho i Alba, líders en partits jugats

Els quatre futbolistes han sumat 54 partits cadascú. Tot i això, curiosament, és Gerard Piqué qui més minuts ha disputat entre totes les competicions, amb un total de 4.680.

35 futbolistes diferents

Ernesto Valverde ha utilitzat molts jugadors aquest curs, en els quals destaquen fins a vuit jugadors del Barça B. A més, aquesta temporada 2018/19 ens ha deixat, com a curiositat, l’onze inicial del FC Barcelona més jove dels darrers 24 anys en el matx contra l’Osca a El Alcoraz.

SD Huesca - FC Barcrlona

16 golejadors diferents

Una marca molt similar a la de la temporada 2017/18, quan 18 futbolistes blaugrana van assaborir el gol. Aquest any, n’han estat 16: Messi (51), Suárez (25), O. Dembélé (14), Coutinho (11), Piqué (7), I. Rakitic (5), Malcom (4), Vidal i Jordi Alba (3), Aleñá, Lenglet, Munir i Denis Suárez (2) i S. Roberto, N. Semedo i Rafinha (1).

Quatre jugadors han fet més de 3.500 passades

I. Rakitic ha estat el blaugrana que més passades ha realitzat aquest curs amb 3.956. El segon ha estat Sergio amb 3.845, Jordi Alba n’ha registrat 3.767 i Piqué n’ha sumat 3.502.

Domini estadístic total entre els conjunts de la Lliga

El FC Barcelona és l’equip de la Primera Divisió que més gols n’ha fet en total (138) i el que més remats a porteria n’ha sumat (394, amb 6,57 per partit entre totes les competicions). A més, si se sumen les dades de tots els trofeus en joc, els de Valverde lideren en passades realitzades (39.669), en percentatge de passades bones (88,15%), en possessió (63,78%) i en gols anotats per partit (2,30).

Gols a 26 equips

Els de Valverde han aconseguit marcar, almenys un gol, a 26 rivals diferents i 34 porters en total. La víctima preferida ha estat el Sevilla FC (16) i el porter més golejat pel Barça, Václik (10 gols rebuts). Reial Madrid i Llevant són segon i tercer d’aquest rànquing, amb deu gols encaixats per part culer.

SEVILLA - FC BARCELONA: MIGUEL RUIZ

Un Messi superlatiu

Un any més, el capità blaugrana ha trencat multitud de registres. L’argentí ha sumat 51 dianes i ha acabat com a Pitxitxi de la Lliga (36 gols) i com a Bota d’Or. A més, a falta d’un partit per disputar-se, també lidera la classificació de canoners de la Lliga de Campions amb 12 dianes.

Amb el d’aquest curs, Messi ja suma tres Pitxitxis consecutius i sis en total. Uns registres que també l’han portat a col·leccionar el mateix número de Botes d’Or.

Messi bota dor

Messi 600

I un altre dels grans rècords del curs el va rubricar l’argentí amb un golàs de falta espectacular contra el Liverpool al Camp Nou. Messi, que aquesta temporada ha anotat vuit gols de falta, va sumar el seu gol 600 amb el Barça.

Una xifra gairebé inabastable i amb la qual es va consolidar com el millor golejador amb un sol equip entre les grans lligues europees. A l’horitzó ara ja només hi és Pelé, que en va sumar 643 amb el Santos.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut