FC Barcelona – València: S’escapa la Copa (1-2)

Els gols de Gameiro i Rodrigo en el primer temps decideixen una final lluitada fins al final, amb uns blaugranes que s’ho han deixat tot, però que no han pogut capgirar el resultat

El FC Barcelona no ha pogut revalidar el títol de Copa per cinquena temporada consecutiva. El Benito Villamarín no ha portat sort i els d’Ernesto Valverde han tancat la temporada amb una derrota contra el València (1-2), en una final disputada fins al final, però que s’ha posat coll amunt molt ràpid. Perquè Gameiro i Rodrigo, en mitja hora, han posat el 0-2 i, tot i que el Barça ho ha intentat fins al final, amb l’orgull de campió, finalment la remuntada –que hagués estat històrica per la mà de Copes– s’ha quedat a mitges. Ha estat a punt d’arribar, quan, després d’un domini aclaparador en el segon temps, Messi ha pogut reduir distàncies a un quart d’hora del final, però els intents del Barça no han arribat a bon port i la final s’ha acabat escapant.

I això que el Barça ha començat bé, dominant tot el joc i amb una possessió que ha superat el 95%, amb un València que clarament ha decidit iniciar el partit buscant els contraatacs. De fet, ha començat i ha acabat, perquè si en la primera part ja li anava bé pel seu joc ràpid, en la segona meitat no ha tingut més remei que defensar-se dels atacs del Barça. Els contraatacs valencians, això sí, han espantat, com el xut de Rodrigo que Piqué ha salvat sota els pals (min 5), i també han resultat més efectius: primer, amb una rematada potent de Gameiro impossible per a Cillessen (min 21); després, amb una centrada de Carlos Soler des de la banda dreta que ha rematat amb el cap Rodrigo des de l’interior de l'àrea petita (min 32). Dos gols que, finalment, han resultat definitius.

No abaixen els braços

Per poc perquè, tot i que el gol ha deixat tocat els blaugrana, a poc a poc l’equip de Valverde s’ha començat a refer. Un xut de Messi i un altre de Rakitic abans del descans han fet lluir-se Jaume Doménech en les primeres senyals de perill. Però és que la segona part s’ha tenyit completament de blaugrana. De la mà dels 18.000 aficionats del Barça presents a Sevilla, l’equip català ha buscat seguir viu en aquesta final. I ha estat Messi qui, després que Lenglet es topés amb el pal, ha perforat la xarxa després de quedar habilitat per Carlos Soler (1-2, min 73) i marcar, així, en sis finals diferents.

Un gol que ha refermat les sensacions que aquest equip tindria opcions de, com a mínim, empatar l’eliminatòria. El València ha tret l’aigua com ha pogut davant la insistent pressió del Barça. Finalment, però, i tot i intentar-ho fins a l’últim segon, no s’ha tingut encert en els metres finals i la final ha caigut del cantó xe. Una derrota per a un Barça que, de ben segur, la propera temporada tornarà a intentar aixecar la Copa de la qual, malgrat tot, segueix sent el rei.