Sisè Pitxitxi de Leo Messi

Sisè Pitxitxi de Leo Messi

L’atacant argentí guanya el guardó per tercer any consecutiu i iguala els registres de Zarra

Amb autoritat i sense discussió. D’aquesta manera ha guanyat Lionel Messi el seu sisè Trofeu Pitxitxi, el tercer de manera consecutiva. Gràcies als 36 gols marcats en 38 partits de Lliga, el ‘10’ ha guanyat amb contundència la cursa del gol a la competició domèstica. I ho ha fet a molta distància i per davant del també blaugrana Luis Suárez i de Karim Benzema, autors de 21 gols cadascun.

Aquest Trofeu Pitxitxi de Messi és històric, ja que ha igualat Telmo Zarra com el futbolista més llorejat de la distinció, amb sis trofeus de millor anotador. A més, amb el tercer premi consecutiu al màxim golejador, el capità del FC Barcelona iguala la fita del davanter mexicà Hugo Sánchez, que va guanyar el Pitxitxi de manera consecutiva en tres temporades consecutives: 1985/86, 1986/87 i 1987/88 amb el Reial Madrid (també en la 1984/85 amb l’Atlètic de Madrid).

Els dominadors del trofeu en les grans Lligues europees

Així doncs, Messi s’uneix a un club selecte de grans golejadors que dominen el palmarès a la resta de grans Lligues europees. A la Premier League, Jimmy Greaves és qui més guardons al màxim canoner suma, amb sis. A la Bundesliga, Gerd Müller en va aconseguir set, i a la Serie A, Gunnar Nordahl en va col·leccionar cinc. El cas més curiós és el de la Ligue1, en la qual fins a tres futbolistes diferents van sumar cinc Pitxitxis: Carlos Bianchi, Jean-Pierre Papin i Delio Onnis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut