Quatre semifinalistes blaugrana a les competicions UEFA

El primer equip, el Femení, el Juvenil A i el Barça Lassa de futbol sala buscaran estar a les seves respectives finals europees

Quatre de quatre. La representació blaugrana a les semifinals de la UEFA és incontestable, i és que el FC Barcelona estarà a les semifinals de les quatre competicions que organitza el màxim organisme europeu. El primer equip a la Lliga de Campions, el Femení a la Women's Champions League, el Juvenil A a la Youth League i el Barça Lassa de futbol sala a la Futsal Champions League. Quatre conjunts que es troben a un pas d'arribar a les seves respectives finals per portar el Barça a la glòria.

Primer equip – UEFA Champions League

El conjunt dirigit per Ernesto Valverde està en un moment excepcional i aquest dimarts va certificar l'accés a les semifinals de la Lliga de Campions després de quatre anys. Els blaugrana van vèncer amb solvència el Manchester United per 3-0 (4-0 al global) amb un Leo Messi estel·lar, que no va donar opcions als anglesos. Ara, els barcelonistes esperen rival a semifinals, que serà el guanyador del duel entre Porto i Liverpool (victòria red per 2-0 a l'anada).

Femení – UEFA Women's Champions League

Les noies de Lluís Cortés van tornar a fer història en classificar-se per a les semifinals de la màxima competició europea. Les culers van eliminar l'LSK Kvinner als quarts (global de 4-0) i ara s'enfrontaran al Bayern de Munic a les semifinals, les segones que disputen les barcelonistes en tota la història. El partit d'anada es disputarà a Alemanya aquest diumenge (18 hores), mentre que el de tornada serà al Miniestadi el diumenge 28 a les 12 hores. Les culers buscaran classificar-se per a la final de la Champions per primer cop en la història, una final que es disputarà a Budapest el proper 18 de maig.

Juvenil A – UEFA Youth League

Tercera Final Four consecutiva del Juvenil A. Els joves jugadors de la Masia -vigents campions de la competició- van certificar l'accés a les semifinals per tercer any seguit (quatre classificacions en les sis edicions que acumula el torneig), després d'eliminar l'Olympique de Lió als quarts de manera èpica (3-2) amb un gol de penal al temps afegit. Els nois de Denis Silva defensaran el títol a Nyon en el proper divendres 26 d'abril (18 hores) contra el Chelsea a les semifinals, a la recerca d'una plaça per a la gran final del dilluns 29, que seria contra el Hoffenheim o el Porto.

Barça Lassa – UEFA Futsal Champions League

El conjunt d'Andreu Plaza també s'ha classificat per a la Final Four europea. Per segon any consecutiu, els blaugrana estan entre els quatre millors equips d'Europa, i viatjaran a Almati (Kazakhstan) per buscar un nou títol europeu que es resisteix des del 2014. Els culers van superar l'Elite Round quedant primers del grup B, i ara es veuran les cares amb el Kairat a les semifinals. En cas d'accedir a la final, els barcelonistes es veurien les cares amb el guanyador de l'altra semifinal: Sporting CP - Inter Movistar.

En definitiva, quatre de quatre en representació blaugrana a Europa en les competicions UEFA. A més, cal recordar que el Barça Lassa també està classificat per a la Final Four de la Lliga Europea d'Hoquei Patins, on es veurà les cares en les semifinals davant el Porto, després de superar el Noia als quarts. Pel que fa al bàsquet i l'handbol, tots dos continuen també vius a Europa, però encara han de disputar els quarts de final tant de l'Eurolliga com de l'EHF Champions League. Així doncs, les opcions al ple blaugrana a Europa continuen intactes.