La projecció del Barça de Xavi

La projecció del Barça de Xavi

Els culers encadenen set partits consecutius de Lliga sense perdre, que els ha permès escalar tres posicions

El Barça de Xavi Hernández ha agafat velocitat de creuer. Després de vèncer l'Atlètic de Madrid (4-2) amb una actuació lloable, els blaugranes han avançat fins a la quarta posició de la Lliga. Una competició on encadenen set jornades consecutives sense conèixer la derrota: quatre victòries i tres empats. 

De la novena plaça a la quarta

El tècnic de Terrassa ha elevat el Barça a posicions Champions. Quan va arribar a la banqueta culer, l'equip es trobava en la novena posició després d'empatar a tres a Balaídos. Ja des del primer dia la progressió barcelonista en la classificació de la Lliga va ser una realitat. L'estrena amb triomf al derbi (1-0) va permetre començar l'escalada, només frenada amb la derrota per la mínima al Camp Nou contra el Betis. 

Una ensopegada que va obrir un camí d'imbatibilitat. Quatre triomfs i tres empats han catapultat els culers fins a l'esglaó número 4 de la taula lliguera. Una projecció meteòrica des del fitxatge de l'exmigcampista blaugrana en 10 jornades que situaria el FC Barcelona en segona posició, només a dos punts del Reial Madrid. Sis victòries, tres empats i una única derrota és el balanç blaugrana amb l'egarenc al capdavant.   

Contra l'Atlètic de Madrid, hem estat molt bé i no podem frenar. Aquest estil de joc és el que ens donarà resultats

Xavi Hernández

Aquest avenç en la graella lliguera també es trasllada en el joc. Bona prova va ser el matx davant l'elenc de Simeone. Circulació vertiginosa, pressió alta asfixiant, posicionament admirable, profunditat i amplitud d'un equip coral. Catapultat per les figures individuals. Dani Alves, Gavi, Frenkie de Jong o Adama van sobresortir contra l'Atlètic de Madrid. Conjunt al qual el Barça de Xavi ha arrabassat la quarta posició. "Podria ser un punt d'inflexió, però hem de ser humils i continuar treballant", va remarcar l'entrenador que ha canviat l'aspecte de l'equip blaugrana. 

Ara, el Barça de Xavi té dos punts de desavantatge respecte al tercer classificat, el Betis -que té un partit més-. El pròxim escull dels barcelonistes per seguir aquesta ascensió és l'Espanyol a l'RCDE Stadium (diumenge, 13 de febrer a les 21 hores). Precisament, el rival contra el qual Xavi Hernández va iniciar la remuntada del FC Barcelona en Lliga. Una pujada que, després de les sensacions i el joc contra els matalassers, sembla no haver d'aturar-se.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut