Barça - Espanyol: Estrena il·lusionant de l'era Xavi (1-0)

Barça - Espanyol: Estrena il·lusionant de l'era Xavi (1-0)

A través del control de la possessió, el primer matx del llegendari migcampista culer com a tècnic blaugrana ha acabat amb triomf gràcies a un gol de Memphis de penal

Un origen il·lusionant i victoriós. En el primer partit de Xavi Hernández com a entrenador culer, la bandera blaugrana ha eclipsat el derbi. La possessió, la pressió sufocant, el futbol d'atac, la solidaritat ofensiva i defensiva o l'obertura del joc amb extrems com el debutant I. Akhomach han estat els arguments barcelonistes per embutxacar-se el derbi. Un solitari gol de Memphis de penal ha permès sumar tres punts en la inauguració de l'era Xavi. 

 

La pilota és culer... 

El nom de Xavi Hernández ha ressonat per tots els racons del Camp Nou. Tant a la grada, molt activa, tant a la gespa. Perquè sobre el verd de l'Estadi, els blaugranes han exhibit l'ideari del debutant entrenador culer. Molt enèrgic des de la banda i donant constants indicacions, ha presenciat la construcció de les primeres aproximacions a través de la possessió. Destacable el xut desviat d'un Ilias Akhomach enèrgic, que també s'ha estrenat amb el primer equip en aquest derbi. 

Un matx que sempre té moments de tensió. Instants de pausa esporàdics, també perpetuats pels visitants, que han contrarestat amb la velocitat en la circulació dinamitada pel Barça. Un elenc que ha monopolitzat el discurs de la pilota. Sempre recuperada en un tancar i obrir d'ulls per l'alta pressió asfixiant. La defensa, alta i concentrada, ha evitat els escassos contracops blanc-i-blaus. Aferrats a Diego López, que ha negat el gol a Memphis i a Busquets. Nico, amb focus, també s'ha topat contra les extremitats rivals en el camí cap a la diana. 

... i el marcador també tot i l'empenta final rival

El domini culer ha provocat un joiós escepticisme en els blaugranes i una tremolor en els blanc-i-blaus. Ambdós incapaços d'alterar el 0-0 fins a un penal transformat per un endollat Memphis, que ha encadenat tres jornades seguides marcant. El mateix davanter holandès, després d'una combinació de passades ràpides, ha forçat el penal que ha canviat la tendència erràtica dels primers 45 minuts. Sens dubte, la manera més ardent de començar la segona meitat. Enlairada per l'entrega dels extrems: un incansable Gavi, tant en atac com en defensa, i un elèctric Abde. 

L'eufòria del Barça ha estat continguda pels de Vicente Moreno. Rebaixada per una aturada d'un sempre atent Ter Stegen i la profunditat i velocitat del 33 barcelonista. Una espurna en el decreixement del joc local. Esglaiat per dos cops de cap visitants; un desviat de Dimata i un al pal de Raúl de Tomás. 

Res més ha fet trontollar la victòria del Barça. Els tres primers punts de Xavi Hernández en el seu origen il·lusionant en la banqueta barcelonista. Un inici que ha contingut l'ADN balugrana per guanyar. La bandera blaugrana per eclipsar el derbi. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut