El retorn d'Alves al Camp Nou

El lateral brasiler va tornar a jugar davant l'afició blaugrana gairebé sis anys després i ho va fer amb gol, assistència i expulsió

Dani Alves està de tornada. El lateral culer va tornar a disputar un partit al Camp Nou com a blaugrana gairebé sis anys després. Concretament, han passat 2.100 dies des de llavors. El darrer partit d'Alves amb el Barça al Camp Nou va ser el 8 de maig del 2016, en una golejada davant l'Espanyol, i ara, el 6 de febrer del 2022, el brasiler ha tornat a jugar davant la seva afició en una victòria espectacular davant l'Atlètic de Madrid.

El del 2016 no era realment el darrer partit d'Alves a l'Estadi, però si com a jugador culer. I és que el 2017, el brasiler va visitar el Camp Nou amb la Juventus, en l'eliminatòria dels quarts de final de la Champions League. Un partit, disputat el 19 d'abril del 2017, on Alves va ser titular i va jugar els 90 minuts i va finalitzar 0-0, però els italians passarien de ronda gràcies a la victòria a Torí de l'anada. Quant al seu darrer gol al Camp Nou, va ser el 2 de desembre del 2015 contra el Villanovense, en un triomf per 6-1 al partit de tornada dels setzens de final de la Copa.

Gol, assistència... i expulsió

El retorn, però, va tenir absolutament de tot. La primera part d'Alves -i del Barça- va ser espectacular, i una gran centrada del lateral blaugrana va servir per igualar el partit amb el golàs de Jordi Alba. A més, va ser l'encarregat d'anotar el quart a l'inici de la segona part amb una gran rematada després d'una bona centrada de Gavi, culminant així el seu futbol total des del carril dret, però amb molta participació també per dins. Alves va completar 46/52 passades bones, va crear dues ocasions, va recuperar sis pilotes i una anticipació.

2022-02-06_FCBvsAtMADRID_45

Tot i així, la part negativa va arribar als 70 minuts de joc, quan el '8' culer, després d'una dura entrada sobre Carrasco, va ser expulsat amb vermella directa. Tot i així, aquesta acció puntual no taca els grans 70 minuts que va realitzar el brasiler en el seu retorn al Camp Nou, sent peça clau en el triomf barcelonista.

1.000 partits com a professional

A més, tal i com va expressar Alves a les seves xarxes, el triomf contra l'Atlètic de Madrid va suposar el partit número 1.000 com a professional, contant tots els equips pels quals ha passat: Bahía, Sevilla, FC Barcelona, Juventus, PSG, Sao Paulo i la selecció brasilera. Al Barça és on més d'aquests mil partits ha disputat, amb un total de 396 duels, pràcticament un 40%.

El golejador més veterà

El brasiler, amb 38 anys i 276 dies, es va convertir en el golejador més veterà del Barça en competició oficial, superant Joan Segarra que va marcar contra el Betis a La Lliga del 1963-64 amb 36 anys i 163 dies. Com a curiositat, va marcar Alves amb 38 i Gavi amb 17, un fet totalment inèdit en tota la història de la Lliga.

A més, Alves és el primer jugador del FC Barcelona amb gol, assistència i expulsió en un partit de La Lliga des de fa gairebé 28 anys, quan Stòitxkov, el 12 de març del 1994, ho va fer també al Camp Nou i també contra l'Atlètic de Madrid.