FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Retorn triomfal al Camp Nou (4-2)

Els de Xavi remunten un gol inicial de Carrasco amb dianes de Jordi Alba, Gavi, Araujo i Dani Alves, i es col·loquen en posicions Champions

Victòria molt important del FC Barcelona davant l’Atlètic de Madrid. Els de Xavi Hernández han superat el seu rival directe en la lluita per les places d’accés a la màxima competició europea i se situen quarts, amb 38 punts. La tornada del públic sense restriccions al Camp Nou, el partit 593 de Piqué i els debuts d’Adama i Aubameyang han marcat la victòria blaugrana en un partit crucial per a les aspiracions de l’equip. Jordi Alba, que ha empatat el gol inicial de Carrasco, Gavi, Araujo i Dani Alves han estat els golejadors d’un enfrontament amb un gran Barça que ha fet esclatar de joia els culers.

Aclaparador domini blaugrana

Esperonats per una afició que feia temps que no gaudia d’un partit a l’Estadi, els de Xavi han començat dominant la pilota a camp contrari i han protagonitzat les primeres aproximacions de perill. L’Atlètic, però, ha estat fidel al seu estil i s’ha avançat en el marcador amb un gol al contraatac en la primera ocasió que ha tingut. Ho ha fet mitjançant Carrasco, que ha rematat al primer toc una centrada lateral de Luis Suárez i ha superat Ter Stegen des de la frontal de l’àrea petita (0-1, min 8).

L’equip, lluny d’esfondrar-se, ha fet valer el seu caràcter competitiu i ha continuat dominant la pilota a camp contrari. Ferits en l’orgull, fruit d’una gran pressió post pèrdua, han recuperat una pilota prop de la porteria rival. Dani Alves ha vist Jordi Alba sol a la cantonada de l’àrea, li ha fet una precisa centrada al peu i el lateral, al primer toc, ha connectat una rematada acrobàtica per convertir un gol preciós (1-1, min 10). Reacció espectacular del Barça.

Amb l’1-1, el Barça ha continuat dominant el partit. I ha trobat el premi perquè Adama Traoré, que ha fet una gran actuació en el seu redebut, ha centrat una pilota al punt de penal per tal que Gavi, entrant des de segona línia, rematés de cap i superés Oblak (2-1, min 21).

Ja a les acaballes de la primera meitat, Dani Alves ha servit una falta a la frontal que Piqué ha rematat al travesser. El rebuig, que no ha pogut caçar Ferran Torres, ha caigut als peus d’Araujo i el central uruguaià ha rematat al fons de la porteria d’Oblak (3-1, min 43) just abans del descans.

Segellen la victòria

L’espectacular primera meitat blaugrana ha tingut continuïtat a la represa. Encara no havien transcorregut cinc minuts del segon temps quan Gavi, en una jugada per banda esquerra, ha fet una centrada rasa al punt de penal que Ferran Torres no ha pogut connectar. La pilota, però, ha caigut als peus d’un Dani Alves que ha clavat un xut potentíssim al fons de la porteria d’Oblak (4-1, min 49). Una reestrena amb premi per a Alves, que tornava a disputar un partit com a local al Camp Nou després de gairebé sis anys.

Però mai no et pots relaxar contra l’Atlètic de Madrid. I encara menys quan el seu davanter és Luis Suárez. L’uruguaià, fidel a la seva cita amb el gol al Camp Nou, ha caçat una pilota dins l’àrea a la sortida d’un córner i ha anotat el segon gol visitant (4-2, min 58). Les males notícies han continuat per al Barça quan, pocs minuts més tard, Dani Alves ha estat expulsat amb vermella directa (min 69) per una entrada sobre Carrasco.

Però  malgrat jugar amb un futbolista menys els darrers 20 minuts, l’equip de Xavi ha mostrat una gran maduresa i ha minimitzat les ocasions de perill rivals. El debut com a culer d’Aubameyang ha estat el més destacat d’uns últims minuts de partit on el Barça ha estat precís amb la pilota i seriós sense ella. Així doncs, i abans de visitar el camp del RCD Espanyol, els blaugranes sumen una victòria importantíssima que els situa quarts a la classificació a la Lliga.