Xavi

ENTRENADOR

00_XAVI_HERNANDEZ
De La Masia a la banqueta del FC Barcelona. El llegendari migcampista blaugrana torna a casa per agafar les regnes del primer equip

Nascut a Terrassa el 25 de gener de 1980, Xavi Hernández es converteix en el primer entrenador blaugrana el novembre del 2021. D'aquesta manera, comença la segona etapa al FC Barcelona. El primer capítol al Club va ser exitós i va tenir una durada de 24 anys; va defensar la samarreta culer de l'Aleví A fins al primer equip. Posteriorment, va deixar el Barça per anar a l'Al-Sadd. Una experiència a l'Orient Mitjà que va acabar amb la tornada de Xavi a casa. 

Tot va començar la temporada 1991/92. Progressivament, va anar trobant la seva posició al terreny de joc fins a ocupar la seva parcel·la al mig del camp, on va conquerir el seu lloc d’honor a la història del FC Barcelona. Des del seu ascens al primer equip, a l’estiu del 1998 de la mà del tècnic Louis van Gaal, Xavi va ser titular al mig del camp ni més ni menys que 17 temporades. El seu rendiment va ser sempre formidable i es va convertir en tangible en forma de 25 títols. 

Després d'exhibir de manera sensacional la seva intel·ligència al mig del camp i sempre amb la pilota cosida al peu, el capità barcelonista es va traslladar a Doha. L'experiència com a futbolista de l'Al-Sadd el va conduir a la banqueta d'aquest equip del Pròxim Orient. Temporada a temporada, durant dues i mitja, va anar sumant triomfs i títols al seu palmarès com a tècnic. En total, en va alçar set títols. 

Més enllà d'aquests set elements materials i les estadístiques guanyadors, el llegendari migcampista de Terrassa va impregnar de filosofia blaugrana el joc qatarí. La construcció de la possessió des de la defensa i dinamitada per un joc combinatiu de passades ràpides i mil·limètriques per trobar els espais en la defensa rival. Assetjada quan l'equip dirigit per l'excapità barcelonista no tenia el control de l'esfèric. Una mentalitat completa d'ADN barcelonista que ara traslladarà al Barça, l'equip de la seva vida. 

Després de dues temporades al capdavant del Barça, amb la Supercopa d'Espanya i la Lliga al sarró, el tècnic de Terrassa renova el seu contracte fins al 2025 amb un any més opcional.

Lloc de naixement
Terrassa (Catalunya)
Data de naixement
25/01/1980

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut