Dest, el primer futbolista estatunidenc del primer equip del FC Barcelona

Dest, el primer futbolista estatunidenc del primer equip del FC Barcelona

El lateral dret, de pare nord-americà i mare holandesa, defensa els colors del combinat dels EUA a nivell professional des del 2019

Sis dies abans de complir els 19 anys, el 28 d’octubre del 2019, Sergiño Dest va prendre una decisió per a tota la vida. Havia de decantar-se per la selecció holandesa o per la estatunidenca, a la qual havia jugat també a les categories inferiors. Defensant els colors dels EUA va disputar, per exemple, el Mundial Sub-17 disputat a la Índia el 2017, el mateix en què també van participar jugadors ja contrastats com Ferran Torres, Eric García, Phil Foden o el mateix Juan Miranda, actual jugador del Barça B.

Tot i haver nascut a Almere, a uns 30 quilòmetres del centre d’Amsterdam, Dest finalment va decantar-se per la selecció estatunidenca per una qüestió de “sentiment”. “He crescut a Holanda i sé que jugant amb l’oranje hauria compartit equip amb els millors jugadors del món, però és una decisió basada en els sentiments”, reconeixia Dest, qui va informar de la seva decisió, abans que ningú, al llavors seleccionador holandès.

Aquest no era un altre que Ronald Koeman, el seu tècnic ara al FC Barcelona. “Em va reconèixer la seva decepció però va entendre la decisió. Al cap i a la fi, és una decisió meva per a tota la vida, i he de conviure amb elles, siguin bones o males decisions”, explicava Dest el passat 28 d’octubre. Per aquelles dates ja havia debutat amb la selecció absoluta nord-americana, però només en partit amistós.

Ara, gairebé un any més tard, Sergiño Dest, de pare nord-americà i mare holandesa, es converteix en el primer futbolista estatunidenc de la història del Barça en formar part del primer equip

El primer en debutar, Konrad de la Fuente

Hi ha un altre futbolista estatunidenc, però, que ja se li ha avançat pel que fa a partits amistosos. El passat 12 de setembre Konrad de la Fuente, actual jugador del Barça B, debutava amb el primer equip en el primer amistós de pretemporada contra el Nàstic de Tarragona. També jugaria, quatre dies després, en la victòria contra el Girona, en el segon amistós de l’era Koeman.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut