10 coses que cal saber de Sergiño Dest

10 coses que cal saber de Sergiño Dest

El nou lateral del Barça va ser escollit com el Talent de l’Any per l’Ajax i es converteix en el tercer jugador més jove de la plantilla

Sergiño Dest ocuparà el lateral dret del nou Barça de Ronald Koeman. Coneix 10 dades útils sobre el nou futbolista blaugrana.

1) Nascut el 3 de novembre del 2000, Sergiño Dest es converteix en el tercer jugador més jove de la plantilla del Barça. Només van néixer més tard que ell Pedri i Ansu Fati (tots dos el 2002).

2) Dest va néixer a la localitat d’Almere, a uns 30 quilòmetres del centre d’Amsterdam, la mateixa on van fer-ho Frank Rijkaard, el també exfutbolista Hedwiges Maduro o la tennista Michaela Krajicek.

3) Sergiño Dest va fer el seu debut oficial amb l’Ajax el 27 de juliol del 2019, en un duel contra el PSV corresponent a la Johan Cruyff Shield, que ve a ser la Supercopa holandesa.

4) Tot i dur un únic any al futbol professional, Dest ja s’ha enfrontat a dos rivals de la Lliga espanyola. A la fase de grups de la Champions va jugar dos cops contra el València i, un cop eliminats, va participar en el doble duel contra el Getafe a l’Europa League.

5) Sergiño Dest ha marcat dos gols en el seu primer any com a professional. Curiosament, tots dos van arribar el mateix dia: el 18 de desembre del 2019, en el duel de Copa contra el Telstar (3-4).

6) El maig passat l’Ajax va nombrar Sergiño Dest el Talent de l’Any pel seu bon rendiment al lateral dret.

7) Sergiño Dest no ha amagat mai la seva predilecció pel Barça. Ha reconegut preferir Messi per sobre de Cristiano Ronaldo, s’emmiralla en Dani Alves com el seu lateral dret preferit i hauria volgut coincidir amb Ronaldinho sobre el camp. Tres de tres.

8) Dest es convertirà en el primer jugador estatunidenc de la història del Barça en formar part del primer equip. El també estatunidenc Konrad de la Fuente, del Barça B, va ser el primer en participar en un partit amb el primer equip, però no era de competició oficial.

9) Ja són 26 els jugadors que han vestit la samarreta del Barça i de l’Ajax. El primer va ser Johan Cruyff i l’últim, abans de Dest, havia estat Frenkie de Jong. Ara tots dos coincidiran al Camp Nou. D’aquests 26, un total de 10 han fitxat pel Barça directament de l’Ajax. Són Johan Cruyff, Johan Neeskens, Richard Witschge, Winston Bogarde, Ronald de Boer, Frank de Boer, Jari Litmanen, Jasper Cillessen, Frenkie de Jong i, ara, Sergiño Dest.

10) El nou jugador blaugrana lluirà el número ‘2’ a la seva esquena. El jove futbolista, que a l’Ajax portava el ‘28’, hereta així el dorsal que ha quedat lliure aquest curs amb la marxa del portuguès Nélson Semedo. Un dorsal que ha estat en poder de grans llegendes culers com Juliano Belletti i Dani Alves, també laterals drets.

mini_dest-3200x2000 cat
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut