Acord amb l'Ajax per al traspàs de Sergiño Dest

Acord amb l'Ajax per al traspàs de Sergiño Dest

El jugador signarà contracte amb el Club per a les pròximes 5 temporades, fins al final de la temporada 2024/25, amb una clàusula de rescissió de 400 milions

El FC Barcelona i l’Ajax han arribat a un acord per al traspàs del jugador Sergiño Dest. El cost de l’operació és de 21 milions d’euros més 5 en variables.

El jugador signarà contracte amb el Club per a les pròximes 5 temporades, fins al final de la temporada 2024/25, amb una clàusula de rescissió de 400 milions.

Us informem que aquest divendres dia 2 d’octubre, a partir de les 13.45 hores, tindrà lloc la presentació i posterior roda de premsa telemàtica del jugador. La roda de premsa es podrà seguir en directe a través de Barça TV i Barça TV+.

Talent i futur per al carril dret

Nascut el 3 de novembre del 2000 a Almere (Holanda), Sergiño Dest és un jove lateral dret de gran projecció. Amb 19 anys és un futbolista amb focus. Li ha bastat un any per consolidar-se en les alineacions de l’Ajax 2019/20. Un conjunt que l’ha vist evolucionar des de l’any 2012, quan va arribar procedent de l’equip de la seva ciutat natal.

Sergiño Dest lluirà el dorsal '2'.
Sergiño Dest lluirà el dorsal '2'.

Els seus primers passos van ser com a extrem dret a l’Almere City. Però la seva arribada, amb 12 anys, al planter ajacied canviaria el seu destí sobre el terreny de joc. Durant sis mesos en les categories inferiors de l’Ajax va evolucionar com a atacant, fins que una lesió d’un company el va situar en el lateral dret.

Als 18 anys, en edat de juvenil, va firmar el seu primer contracte amb el segon equip de l’Ajax. Un elenc que el va veure debutar professionalment el 15 d’octubre de 2018 en el duel de filials davant el PSV. I en només mig curs, la progressió meteòrica de Sergiño Dest el va situar en el primer equip.

mini_2020-08-30-Ajax---FC-Union-Berlin-0118
PHOTO: AJAX

El 27 de juliol del 2019 va firmar la seva aparició amb el primer equip de l’Ajax. I ho va fer en el lateral esquerre en la final de la Supercopa Holandesa. Sense por i amb l’energia del primer dia, el treball defensiu i les aparicions en atac de Dest van convèncer Eric ten Hag. En conseqüència, el tècnic holandès el va alinear 35 vegades, 27 de titular, el passat curs. La banda dreta de l’Ajax tenia nom i cognom: Sergiño Dest. A més, dos gols i sis assistències van dur el seu segell.

Ara, el següent pas d’aquest atrevit estatunidenc, el primer de la història del FC Barcelona, és enfundar-se la samarreta blaugrana. Tot just serà la tercera elàstica de club en la seva curta però intensa trajectòria en el món del futbol. A més, el nou lateral barcelonista ha defensat l’escut de la selecció absoluta estatunidenca. En amistosos i en la Concacaf Nations League. Ara bé, prèviament, s’havia coronat en el campionat Sub-20 de la Concacaf.

Un lateral dret summament ofensiu

Sergiño Dest, treball combinat amb qualitat i talent, té un catàleg de característiques ampli. La seva aportació no es limita a la projecció en atac i en servir assistències als davanters. El nord-americà també és un creador i organitzador de joc des del lateral dret; no sent la pressió quan rep la pilota.

Perquè les botes de Dest atresoren accions pròpies d’un extrem. Hàbil en el regat, l’ex de l’Ajax irromp molt en atac sense tenir por a córrer enrere. La seva desimboltura sobre el camp i la seva energia el converteixen en un defensor difícil de superar en l’un contra un. 

Ara els atributs de Sergiño es podran veure al Camp Nou. Un repte per a un jove lateral dret sense temor a res.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut