Mateix resultat, millors sensacions (3-1)

El Barça calca el resultat del primer amistós però fa una passa endavant pel que fa al joc en la victòria contra el Girona

Segon derbi amistós de pretemporada i segona victòria. El Barça de Ronald Koeman ha superat el Girona per 3-1 gràcies als gols de Coutinho i Messi (2) i ha repetit el mateix resultat del primer amistós contra el Nàstic. Les sensacions, però, han estat força millors que les del primer dia, amb Coutinho i Messi com a grans protagonistes d’un Barça que ha agradat de principi a fi.

Coutinho i Messi desequilibren

En aquest segon duel de preparació a l’Estadi Johan Cruyff Ronald Koeman ha apostat d’inici per aquest onze: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Araujo, Jordi Alba, Sergio, De Jong, Trincao, Griezmann, Coutinho i Messi. Els dos últims, precisament, han estat els principals protagonistes dels primers 45 minuts.

Per començar, Messi s’ha inventat una genialitat en forma d’assistència que ha servit perquè Trincão servís el gol en safata a Coutinho. Obra d’art col·lectiva d’un Barça que, minuts abans, ja havia amenaçat amb una rematada al pal de Coutinho.

El brasiler s’ha mostrat com un dels jugadors més incisius dels blaugrana. Regatejava, s’oferia, combinava i desequilibrava. Ha estat Messi, però, qui s’ha disfressat de Coutinho en l’acció del 2-0. Com és habitual veure en el brasiler, Messi ha teledirigit a l’escaire, des de la frontal i amb la cama dreta, un cacau imparable per al porter. És el gol que tantes vegades li hem vist fer a Coutinho. I també a Messi, però amb la cama esquerre. Golàs i 2-0 a la mitja part.

Intercanvi de gols a la represa

La segona meitat ha arrencat amb un intens intercanvi de cops. El Girona no ha necessitat ni un minut per retallar distàncies mitjançant Samu Saiz, després d’una pèrdua de pilota blaugrana a camp propi. Instants més tard, la fortuna s’ha aliat amb Messi, que ha anotat el seu segon gol del partit amb una rematada des de la frontal desviada per Ramalho.

Koeman ha aguantat el seu onze inicial fins al minut 62. En aquest moment ha fet fins a nou canvis, quedant-se Neto i Araujo com els únics futbolistes en completar el partit sencer. L’alineació, doncs, passava a ser la formada per: Neto, Semedo, Araujo, Lenglet, Junior, Aleña, Riqui Puig, Pedri, Konrad, Dembélé i Braithwaite.

En el tram final de partit el Barça hauria pogut ampliar el seu avantatge en el marcador. Konrad ha estat un punyal per banda esquerre i Pedri ha fregat el gol en dues rematades salvades miraculosament pel porter gironí. També Dembélé ha demostrat que la seva recuperació va per bon camí. Mateix resultat que contra el Nàstic, però millors sensacions. Dissabte, l’última prova contra l’Elx en el Trofeu Joan Gamper (19 hores, Barça TV+).